Наглядову раду "Приватбанку" очолив турецький банкір

10:12, 18.01.2017
Наглядову раду "Приватбанку" очолив турецький банкір

Енгін Акчакоча

Наглядову раду націоналізованого "Приватбанку" очолив турецький банкір Енгін Акчакоча, який є автором програми реформування банківської системи Туреччини. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook. 
 
"Впевнений, Енгін Акчакоча, якого обрано сьогодні головою ради чудово справиться з новими обов’язками. Енгін є легендарним банкіром, який свого часу допоміг Туреччині подолати фінансову кризу, а сьогодні допомагатиме відбудувати найбільший банк у державі",  -зазначив Данилюк.
 
Також Данилюк зазначив, що наглядова рада обрала незалежного аудитора для підтвердження щорічної звітності ПриватБанку.

Зазначимо, що Енгін Акчакоча - один з найвідоміших фінансистів Туреччини. Під час фінансової кризи 2001 року він був призначений главою і головним виконавчим директором Агентства з банківського регулювання і нагляду, а також Фонду страхування і збереження ощадних вкладів. З 2004 року він працював як консультант МВФ у Нігерії і Киргизстані.

Як повідомляла "УМ",  Кабінет міністрів 18 грудня 2016 року прийняв рішення націоналізувати "Приватбанк".  22 грудня Міністерство фінансів представило нового голову правління – екс-міністра фінансів України Олександра Шлапака - і оголосило про призначення нового спостережної ради фінустанови. До складу ради увійшли керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку у Східній Європі Франсіс Маліж, заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, член ради директорів ЄБРР від України Артем Шевальов, керуючий партнер інвесткомпанії Apollo Management Андреа Манетта, фінансист і автор реформи фінсектора в Ірландії Стівен Силиг, уповноважений з перспективним проектам "Нафтогазу" Сергій Алексєєнко, а також фінансист і автор програми реформування банківської системи Туреччини Енгін Акчакоча.