Порошенко обіцяє безвіз у найближчі тижні

11:58, 19.01.2017
Порошенко обіцяє безвіз у найближчі тижні

Петро Порошенко ніяк не може добитися від ЄС безвізового режиму для українців.

Президент України Петро Порошенко вже вкотре сподівається, що Україна отримає ясність в питанні безвізового режиму з Євросоюзом упродовж лічених тижнів.

 

Про це Порошенко заявив в рамках Давоського саміту агенції Reuters.

 

За словами Президента, Київ очікує на ясність у питанні безвізу саме упродовж "лічених" тижнів, оскільки Україною виконано всі вимоги Євросоюзу.

 

Глава держави зазначив, що рішення, досягнуте минулого місяця ще не втілено в життя.

 

"Це прямий обов’язок ЄС. Ми чекаємо на кілька моментів чи тижнів, коли буде закінчено паперову роботу і запущено процес", – сказав Порошенко.

 

Як повідомляла «УМ» Президент Порошенко не вперше обіцяє українцям безвізовий режим. Зокрема, востаннє він запевняв, що документи про надання Україні безвізового режиму будуть підписані і ратифіковані Європарламентом до 24 листопада. Утім, цього у чергове не сталося. 

 

Нагадаємо, 8 грудня комітет постійних представників країн Євросоюзу (Coreper) затвердив від імені Ради ЄС компромісний текст, погоджений з Європейським парламентом, щодо механізму призупинення безвізового режиму. Очікується, що це рішення розблокує питання надання безвізу в тому числі для України.