Російських розвідників перевдягають у козацькі однострої на Донбасі

14:22, 19.01.2017

Керівництво російсько-окупаційних військ перевдягає кадрових військових розвідників ГРУ в козацькі однострої, щоб приховати їхню участь у бойових діях на Донбасі.

 

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у четвер.

 

«Головне розвідувальне управління генерального штабу збройних сил Росії приховує перебування на тимчасово окупованих територіях Донбасу кадрових російських військовослужбовців, видаючи їх за «добровольців казачих підрозділів», - йдеться у повідомленні української військової розвідки.

 

Тобто керівництво російської розвідки «використовує як прикриття для відряджених на Донбас кадрових російських військовослужбовців структури «всевеликого войска донского».

 

За даними наших розвідників, така практика дозволяє приховати належність російських військових інструкторів та радників у складі військових формувань ДНР/ЛНР до збройних сил Росії і видавати їх за козачків-добровольців.

 

Серед іншого, бойовики ДНР масово затримують громадян за найменшої підозри, що вони є родичами командирів ЗСУ.

 

Нагадаємо, що на минулому тижні ватажки бойовиків наказали підлеглим терористам розшукувати родичів командирів ЗСУ, щоб завдяки цим заручникам шантажувати захисників України і схилити їх до державної зради.

 

Тоді як наприкінці 2016 року Головна військова прокуратура оголосила про підозру в тероризмі командиру незаконного збройного формування «Всевелике військо Донське» самопроголошеної ЛНР Миколі Козіцину.