Facebook заблокував сторінку пропагандистів з телеканалу Russia Today

17:37, 19.01.2017

Соціальна мережа Facebook заблокувала російському телеканалу Russia Today (RT) можливість публікувати на сторінці повідомлення з посиланнями, картинками, Gif та відео.

 

Про це повідомляє Russia Today  у четвер.

 

«Зараз нам заблоковано можливість робити нові пости або поширювати публікації на Facebook. Заборона діє до 10:25 вечора суботи за московським часом (21:25 за Києвом). Будь ласка, залишайтесь з нами, ми працюємо над вирішенням цього питання з командою Fb», - йдеться у повідомленні пропагандистського телеканалу.

 

У коментарях до свого допису представники RT уточнили, що заборона не поширюється на повідомлення без додаткового контенту.

 

На думку телеканалу, права їхнього акаунту були обмежені через трансляцію останньої прес-конференції президента США Барака Обами 18 січня. Адміністрація соцмережі нібито помилково визначила, що у RT були відсутні права на трансляцію.

 

Зазначимо, що минулого тижня телеканал американського Конгресу C-Span несподівано перервав стандартне мовлення і протягом 10 хвилин транслював ефір RT. Згодом C-Span виступив із заявою в Twitter, пояснивши ситуацію технічною помилкою.

 

Видання Media Sapiens тоді зазначило, що значна частина звіту, підготовленого американськими спецслужбами щодо причетності Росії до кібератак на США та спроб вплинути на результати президентських виборів, присвячена телеканалу RT.

 

Зокрема у звіті наголошується на тісних зв'язках RT з російським урядом, які сторони намагаються приховати.