Шаблі догори: в Миколаєві відкрили сучасну школу з фехтування

20.01.2017
Шаблі догори: в Миколаєві відкрили сучасну школу з фехтування

Двобій.

Корпус спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву збудували замість старої зруйнованої школи фехтування, яка не пережила свій 120-річний ювілей. Влада південного міста так і не змогла знайти кошти на ремонт будівлі, що була в аварійному стані, тому фінансування нового корпусу з держбюджету стало приємною несподіванкою для всіх без винятку спортсменів Миколаєва.
 
— Ми домагалися відкриття подібної школи в Україні впродовж кількох останніх років поспіль, — розповіла олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан. — Дуже сподівалися, що хоча б у Києві з’явиться школа для фехтування такого рівня. Тепер, коли це стало реальністю для мого рідного Миколаєва, я дуже щаслива, що перед нашою молоддю нарешті відкрилися найкращі перспективи для майбутніх перемог!
 
Відзначимо, що з Державного фонду регіонального розвитку під будівництво спортивного корпусу спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з фехтування було виділено понад 13 млн. гривень. Народні депутати від Миколаївської області змогли захистити проект будівництва фехтувальної школи спочатку в Кабміні, а потім — у бюджетному комітеті Верховної Ради.

Відзначимо, що у 2017 році в Миколаєві планують завершити будівництво ще чотирьох ігрових майданчиків для міні-футболу та волейболу. За словами директора школи вищої спортивної майстерності Миколи Суслова, загальна вартість будівництва становитиме майже дев’ять мільйонів гривень. Із них тільки два мільйони гривень буде виділено з місцевого бюджету міста, а решту витрат візьме на себе Держфонд регіонального розвитку.
 
— Фактично Миколаїв отримав найкращий в Україні комплекс iз фехтування, — розповів старший тренер iз фехтування Ігор Рощин. — Гарне оснащення зали дозволяє проводити там національні першості з фехтування та суміжних видів спорту.
 
У новому залі для фехтування встановили спеціальні амортизовані доріжки, які допоможуть уникнути зайвого навантаження на спортсменів та вбережуть їх від травм. Також враховано всі вимоги до освітлення в залі у відповідності до норм навчально-тренувальної підготовки українських спортсменів. Відвідувати змагання городяни зможуть безплатно. Крім того, всі тренування в залі для дітей, підлітків та дорослих проводяться також на безоплатній основі.
 
Планується, що новий корпус школи з фехтування стане відмінною базою для проведення змагань всеукраїнського рівня. У середині січня на Миколаївщині стартував чемпіонат України з фехтування на шаблях серед кадетів iз жіночої та чоловічої шаблі. У лютому там же відбудеться чемпіонат України серед юніорів.