Президент Порошенко таки зустрівся з Віктором Пінчуком у Давосі

10:58, 20.01.2017
Президент Порошенко таки зустрівся з Віктором Пінчуком у Давосі

Раніше Порошенко зустрічався із Пінчуком на відкритих майданчиках.

Президент України Петро Порошенко таки зустрівся із мільярдером Віктором Пінчуком, хоча й не відвідав організований останнім Український сніданок, під час перебування на економічному форумі в Давосі.

 

Зустріч була закритою. Тема – майбутня зустріч Петра Порошенка із Дональдом Трампом, адже Віктор Пінчук знайомий із новообраним президентом США особисто.

 

Про це повідомляє, посилаючись на власні джерела, інформаційний портал РБК-Україна у п’ятницю.

 

Участь у закритій зустрічі, яка відбулася одразу після Українського сніданку Пінчука в готелі Morosani Schweizerhof Hotel, окрім Президента України і українського мільярдера, брали колишній міністр оборони США Роберт Гейтс, радник Порошенка і колишній глава його адміністрації Борис Ложкін та міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

 

За даними джерел порталу, ця зустріч тривала близько години і обговорювалася на ній, серед іншого, майбутня зустріч Петра Порошенка та Дональда Трампа.

 

"Якщо ця інформація вірна (а не довіряти джерелу немає жодної підстави), то вся тема з бойкотом, демонстрацією своєї незгоди, переконання, якщо не сказати більше - примусу, ігнорувати захід Пінчука, відійшли на другий план рівно тоді, коли з'явилася можливість провести переговори з людиною, яка має вплив на Дональда Трампа або, як мінімум, підтримує з ними зв'язок", - йдеться в матеріалі РБК-Україна.

 

Як повідомляла «УМ», політиків, експертів і журналістів украй обурили попередні  пропозиції мільярдера Віктора Пінчука піти на «болючі компроміси» з Росією, відмовитися від перспективи членства в Євросоюзі й НАТО та провести вибори на окупованій частині Донбасу ще до її звільнення.

 

Через скандал із мільярдером Президент Порошенко до останнього вагався щодо участі у так званому «українському ланчі» Пінчука і врешті-решт відмовився від участі у ньому.

 

Від участі у сніданку Пінчука також відмовилися чимало депутатів і урядовців.

 

Зокрема, віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що відмовляється від цього сніданку, бо не хоче підігрувати російській пропаганді й враховує позицію українців щодо «компромісів» Пінчука.