Корпорація Roshen закриває кондитерську фабрику в Липецьку

13:35, 20.01.2017
Корпорація Roshen закриває кондитерську фабрику в Липецьку

Липецька фабрика Порошенка працює останні місяці.

Корпорація Roshen ухвалила рішення зупинити виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики в Росії у квітні 2017 року. Таке рішення прийнято як з економічних, так і політичних причин.

 

Про це повідомив генеральний директор ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" Олег Казаков місцевому порталу "Липецькі Новини" у п’ятницю.

 

"У зв'язку зі спадом виробництва на фабриці постійно проводилися масові скорочення персоналу. Персонал (близько 700 чоловік), що залишився, вже поінформований про майбутню зупинку роботи фабрики. Необхідне повідомлення про масове скорочення буде подане в липецький центр зайнятості найближчим часом", - розповів пан Казаков.

 

Ситуацію на липецькому Roshen ускладнює арешт майна підприємства, накладений Слідчим Комітетом Росії у рамках порушеної кримінальної справи, внаслідок чого продаж фабрики остаточно став неможливим.

 

Під арештом перебувають декілька земельних ділянок, цукерковий цех, цех пастильно-мармеладних виробів, цех зберігання та підготовки сировини, цех з виробництва кондитерських виробів, підсобне приміщення.

 

За рахунок цього майна планується погасити збиток, заподіяний інкримінованими "злочинами", а також забезпечити цивільні позови потерпілих. Вартість нерухомості майже 1,5 млрд. рублів.

 

Серед іншого, керівництво фабрики скаржиться на активну дискредитацію діяльності підприємства в російських і українських ЗМІ, а також тиск органів влади в регіонах на торговельні організації через продажі продукції Липецької кондитерської фабрики, зниження загального рівня купівельної спроможності населення тощо.

 

На даний момент сам гендиректор липецької фабрики перебуває в Києві. За його словами, підприємство зупиниться в квітні після того, як виробить закуплену сировину. Після цього три проммайданчики - в Липецьку, селах Сенцово та Косирівка - будуть закриті.

 

За словами пана Казакова, виробництво за три останніх роки впало в три рази. Якщо в 2012-2013 роках фабрика випускала до 10-12 тис. тонн кондитерської продукції на місяць, то в 2016 році - тільки 3 тис. тонн. Липецьке підприємство втратило весь об'єм експорту до країн СНД.

 

Раніше, у корпорації Roshen заявляли, що Путін не дає їм продати Липецьку фабрику.

 

Тоді як, 27 жовтня президент Росії Володимир Путін заявив, що фабрика Roshen у Липецькій області, яка належить президентові України Петру Порошенку, продовжує працювати і сплачувати податки до російського бюджету, незважаючи на певні труднощі.