Росія обіцяє платити найманцям на Донбасі до 9 тис. рублів за місяць на передовій

14:22, 20.01.2017

Командування російських окупаційних військ на Донбасі обіцяє платити бойовикам і найманцям за службу на передовій та участь у бойових діях проти захисників України до 9 тисяч рублів (приблизно 150 доларів США) щомісяця. Таку оплату окупанти пропонують вже з січня 2017 року.

 

Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки Міноборони України у п’ятницю.

 

Мовляв, інакше не вдається мотивувати загарбників, які усе частіше вдаються до дезертирства і тікають з передової лінії фронту.

 

"Незважаючи на проведення командуванням російських окупаційних військ заходів щодо підвищення мотивації та заохочення військовослужбовців до несення служби на передових позиціях, зростає кількість випадків дезертирства та самовільного залишення місця служби", - йдеться у повідомленні.

 

Тим не менше, за даними української розвідки, командна ланка окупаційних військ лишається невдоволеною «низьким рівнем укомплектованості підрозділів, що несуть службу на передових позиціях». Тобто бажаючих випробувати захисників України на мужність не додалося.  

 

«Водночас рівень виконавчої дисципліни у з'єднаннях і частинах російських окупаційних військ залишається на низькому рівні. Зокрема, фізичне та психологічне виснаження, приниження особистої гідності з боку командирів та посадових осіб, збільшення кількості проявів нестатутних взаємовідносин та здирництво в 11-му окремому мотострілецькому полку (Макіївка) 1 АК спричиняють зростання кількості випадків дезертирства та самовільного залишення місця несення служби, насамперед на передових позиціях», - повідомляють українські розвідники.

 

Речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник додає, що бойовики значно зменшили кількість обстрілів по всій лінії зіткнення на маріупольському, луганському та донецькому напрямках в останні дні.

 

До того ж, нечисельні обстріли мали переважно епізодичний характер, а важке озброєння не застосовувалося.

 

За минулу добу ворог відкривав вогонь по позиціям ЗСУ лише 19 разів, жоден український військовий не загинув і не був поранений.