Маршрутники Ірпеня і Бучі мають обгрунтувати здорожчання проїзду

10:53, 21.01.2017

Київська облдержаадміністрація вимагає від пасажирських автоперевізників Київської області надати обґрунтовування здорожчання проїзду. Зокрема, це стосується перевізників Ірпеня і Бучі, які підвищили проїзд на 3-4 гривні у приміських маршрутках до Києва з 21 січня.

 

Про це заявив голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

 

За словами пана Горгана, відповідно до чинного законодавства, органи держвлади позбавлені повноважень впливати на ціноутворення тарифів на перевезення пасажирів.

 

"Необхідно шукати збалансоване рішення, яке врахує потреби мешканців Київської області і перевізників. Державна влада області допоможе знайти компромісне рішення, прийнятне і для перевізників, і для громади",- заявив голова облдержадміністрації.

 

Як повідомляла «УМ», приватні перевізники столиці та передмістя підвищили ціну на проїзд у маршрутках з 21 січня.

 

Якщо у Києві маршрутники підвищують ціну на проїзд містом на 1 гривню, то у містах поблизу столиці – в Ірпені і Бучі вартість проїзду в приміському транспорті (до столиці) зросла на 3-4 гривні.

 

І це при тому, що перевізники у цих містах вже підвищували вартість проїзду у листопаді 2016 року.

 

До чергового підвищення проїзд з Києва до Бучі коштував 12 гривень, а до Ірпеня – 10 гривень. Але з 21 січня з Бучі до Києва можна доїхати за 15 гривень (Склозавод – 16 гривень), а з Ірпеня – за 12 та 13 гривень.