Українцям не рекомендують їздити у центральну Італію

11:24, 21.01.2017

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України без нагальної необхідності утриматися від відвідання центральних районів Італії.

 

Це пов’язано із землетрусом, що стався в провінціях Аквіла та Рієті 18 січня та з огляду на збереження небезпеки подальших поштовхів.

 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

 

Українські дипломати наголошують, що громадянам України, які перебувають на територіях, де зберігається загроза землетрусу, необхідно уважно стежити за повідомленнями компетентних органів Італії та ознайомитися з рекомендаціями Департаменту цивільного захисту при Раді Міністрів Італійської республіки, які оприлюднюються на веб-сторінці за посиланням: http://www.protezionecivile.gov.it/jcms/it/home.wp

 

У випадку потрапляння у надзвичайні ситуації громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Італії на телефон "гарячої лінії" +39 389 004 0000, електронну пошту [email protected], або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57, електронну пошту [email protected].

 

Нагадаємо, 18 січня відразу три сильних підземних поштовхи магнітудою 5,3 сталися на території центральної Італії. Епіцентр землетрусу знаходився в комуні Монтереале регіону Абруццо на глибині 9,2 км.

 

Саме в цьому регіоні в результаті сходження лавини під снігом опинилася будівля готелю із людьми.