Офіцера Михайла Лещенка з Миргорода нагородив Коледж Королівських ВПС Великої Британії

16:14, 21.01.2017
Офіцера Михайла Лещенка з Миргорода нагородив Коледж Королівських ВПС Великої Британії

Михайло Лещенко отримав шаблю з рук держсекретаря Великої Британії. (@UKinUkraine)

Офіцер 831 бригади тактичної авіації Михайло Лещенко отримав почесну відзнаку Королівських Військово-повітряних сил Кранвел - почесну шаблю, яку йому особисто вручив Державний секретаря з питань оборони Великої Британії Майкл Феллон.

Почесною шаблею Коледжу Королівських ВПС Кранвелл щорічно нагороджують одного іноземного курсанта, який продемонстрував найвищі сукупні досягнення в лідерстві та навчальних дисциплінах, а також проявив офіцерські якості вищого ґатунку під час навчання на курсі базової офіцерської підготовки.

Саме таким випускником за підсумками 2015 навчального року старший лейтенант з Миргорода Полтавської області Михайло Лещенко, відтак на зброї вигравійоване його ім'я.

Курс у Великій Британії тривав 9 місяців - з 19 січня по 25 вересня 2015 року.

"Це була так звана «підготовка військовослужбовців з елементами ризику». Загалом навчання та практичний вишкіл були скеровані на боротьбу з тероризмом та успішне виконання миротворчих місій", - розказує Михайло Лещенко.

 


Безумовними атрибутами для успішної служби молодшого офіцера у Великобританії мають бути лідерські якості.

Саме їх розвивали під час польових виходів, коли кожен курсант по черзі виконував командирські функції на певному проміжку маршруту. 

Королівський Коледж військово-повітряних сил Великої Британії Кранвел створено у 1919 році як перша у світі військово-повітряна академія.

 


Українські курсанти Артем Петелін, Ема Ксенія Чумбанга та Михайло Лещенко навчалися у коледжі на запрошення британської сторони.