Спецслужби Росії готували замах на депутата Антона Геращенка (відео)

11:58, 22.01.2017
Спецслужби Росії готували замах на депутата Антона Геращенка (відео)

Антон Геращенко раніше був ключовим спікером Арсена Авакова.

Спецслужби Росії готували замах на народного депутата Антона Геращенка з "Народного фронту", якого вважають близьким до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це через Фейсбук повідомив Зорян Шкіряк, радник міністра МВС.

"СБУ провела успішну спецоперацію з упередження замаху на вбивство державного діяча. Сьогодні можемо сказати, що мова йде про спробу вбивства нашого друга і соратника, народного депутата України Антон Геращенко. Замовники вбивства - російські спецслужби", - стверджує він.

За його словами, таким чином Росія хотіла поквитатися за контртерористичну діяльність сайту "Миротворець" та "жорстку відкрита, публічна антиросійська дільність Антона". 

При цьому Шкіряк проводить паралелі з убивством журналіста Павла Шеремета, автомобіль якого підірвали в центрі Києва.

"Почерк замовників ідентичний з плануванням і здійсненням теракту з вбивством Павла Шеремета. Двоє виконавців злочину затримано і арештовано за рішенням суду", - наголошує Шкіряк.

Напередодні голова Служби безпеки України Василь Грицак звинуватив спецслужби Росії в підготовці замаху на народного депутата, ім'я якого не розголошували з метою його безпеки.

При цьому в СБУ повідомили, що парламентаря збиралися підірвати, а також що спецслужба затримала двох виконавців замаху-громадян України, які спілкувалися з російським куратором.

На підтвердження такої інформації СБУ виклала відео переговорів виконавців, з якого стало відомо, що убити збиралися депутата чоловічої статі.
 


Як повідомляла "УМ", у суботу СБУ повідомила про попоредження замаху на вбивство народного депутата, але не назвала його ім'я, наголошуючи, що що не може оприлюднювати цю інформацію, бо парламентарю і надалі загрожує небезпека.