Тіна Кароль отримала звання «Народний артист України»

16:25, 22.01.2017
Тіна Кароль отримала звання «Народний артист України»

Тіна Кароль (ліворуч) під час урочистостей з нагоди Дня Соборності. (Фото прес-служби Президента України)

Президент України Петро Порошенко присвоїв почесне звання "Народний артист України" і вручив цю державну нагороду українській співачці Тіні Кароль під час урочистих заходів з нагоди Дня Соборності України в неділю.

 

Про це йдеться в указі глави держави «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України» №10/2017, розміщеному на офіційному сайті Президента.

 

Під час отримання державної нагороди Тіна Кароль сказала, що надзвичайно зворушена, пообіцяла й надалі об'єднувати країну за допомогою свого таланту і присвятила нагороду своїм батькам. 

 

Зазначимо, що наприкінці 2016 року міністр культури Євген Нищук звернувся до Президента з клопотанням присвоїти звання народної артистки України співачці Тіні Кароль.

 

Тоді ж із таким клопотанням до глави держави планували звернутися і члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, але дізнавшись що з аналогічною ініціативою виступив міністр Нищук, вони зняли це питання з розгляду.

 

Окрім Тіни Кароль, яка днями відзначатиме своє 32-річчя, почесне звання «Народний артист України» також отримали артистка драми Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької Олександра Гуменецька зі Львова та кінорежисер-постановник «Національної кіностудії художніх фільмів імені О. Довженка» Микола Засєєв-Руденко.

 

Ци же указом Президент Петро Порошенко нагородив народного депутата, голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова орденом Свободи.

 

Крім того, орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня нагороджено голову Комітету Європарламенту у закордонних справах, громадянина Німеччини Елмара Брока.

 

Народного депутата, уповноваженого президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірину Геращенко нагороджено орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

 

Як повідомляла «УМ», з нагоди Дня Соборності Президент присвоїв звільненому з полону бойовиків Володимиру Жемчугову звання Герой України.

 

Під час святкових урочистостей Порошенко порадив політикам читати мемуари гетьмана Павла Скоропадського, щоб уникнути повторення помилок історії.