Педро Аграмунт переобраний президентом ПАРЄ і вже хоче діалогу з Росією

14:00, 23.01.2017
Педро Аграмунт переобраний президентом ПАРЄ і вже хоче діалогу з Росією

Педро Аграмунт очолюватиме ПАРЄ ще й у 2017 році.

Парламентська асамблея Ради Європи офіційно переобрала іспанського політика Педро Аграмунта на посаду президента ще на один річний термін у 2017 році.

 

Відповідне рішення було проголошено у Страсбурзі, в рамках зимової пленарної сесії ПАРЄ в понеділок.

 

Переобраний президент ПАРЄ відразу зайняв місце в президії та подякував депутатам.

 

«Я буду робити все можливе, щоби вести цю Асамблею вперед», – запевнив він.

 

Кандидатура Аграмунта, який належить до групи Європейських народників, була єдиною, що була висунута на посаду президента ПАРЄ.

 

Відтак, переобрання Аграмунта провели, уникнувши голосування – за регламентом асамблеї, перезатвердження президента проводиться автоматично, якщо на виборах президента є лише одна кандидатура. Жоден інший член асамблеї не висунув свою кандидатуру.

 

Переробраний президент ПАРЄ також встиг заявити, що планує докласти зусиль для відновлення участі Росії в роботі асамблеї.

 

"Я провів численні консультації керівниками палат парламенту Росії і з депутатами. Я завжди наполягав, що представники всіх країн мають брати участь у роботі асамблеї, оскільки ми – асамблея 47, а не 46 держав. Відсутність Росії в цьому залі не є на користь нікому. Я буду продовжувати це робити, оскільки побачив, що представники РФ налаштовані на діалог і хочуть знайти вихід з глухого кута", - заявив пан Аграмунт.

 

Педро Аграмунт вже був президентом асамблеї в 2016 році. Наприкінці року окремі депутати піднімали питання про те, щоби завадити його обранню на другий рік через претензії до його діяльності, однак ця ідея не знайшла достатньої підтримки.

 

Нагадаємо, що президент ПАРЄ протягом минулого року доклав зусиль для зняття санкції з Російської Федерації, але не досяг успіху. Також він відомий тим, що перервав багаторічну традицію спілкування з пресою в Страсбурзі.

 

Напередодні переобрання, 12-13 січня 2017 року Аграмунт здійснив візит до Москви. Під час візиту він також висловився за необхідність повернення російської делегації до роботи в ПАРЄ.