Сергій Пашинський вибрав адвокатом захисника генерала, який придушував Майдан

14:33, 23.01.2017
Сергій Пашинський вибрав адвокатом захисника генерала, який придушував Майдан

Сергій Пашинський має власні вподобання щодо адвокатів.

Інтереси народного депутата Сергія Пашинського у провадженні щодо стрілянини на Київщині представляє захисник Володимир Раков.

 

Цей же адвокат захищає у суді генерала МВС Володимира Гриняка, якого підозрюють у придушенні мирних зібрань під час Революції Гідності.

 

Про це повідомляє журналістка Ольга Худецька на своїй сторінці уFacebook  в понеділок.

 

«Адвокат Сергія Пашинського (Народний фронт) - Володимир Раков. Адвокат генерала МВС Гриняка, (який підозрюється в організації штурму Майдану 18 лютого і триманні "чорної каси", з якої здійснювались виплати силовикам за участь у придушенні протестів) - Володимир Раков. Це може бути співпадінням. Ну мало там яка підбірка клієнтів є у адвоката», - написала пані Худецька.

 

Журналістка також наводить ще одне співпадіння - список депутатів, які брали на поруки генерала Гриняка: Левус (Народний фронт), Бондар (Народний фронт), Соляр (Народний фронт), Висоцький (Народний фронт), Величкович (Народний фронт), Антонищак (БПП).

 

Мовляв, більшість з них входять до фракції «Народного фронту».

 

«Такі пиріжки з котятами», - іронізує Ольга Худецька.

 

Зазначимо, що провадження щодо генерала Гриняка розглядається у Печерському райсуді столиці. Слідчі прокуратури звинувачують ще чинного посадовця МВС (це відомство очолює представник «Народного фронту» Арсен Аваков) у порушенні трьох статтей Кримінального кодексу під час Майдану: протидія мирним зібранням (ст. 340), перевищення влади (ст. 365) та надання неправомірної винагороди бійцям спецпідрозділу «Беркут» (ст. 369).

 

Гриняку закидають, зокрема, що він роздав командирам «Беркуту» додаткові гроші за «хорошу роботу» на суму понад 30 млн. грн.

 

Також його обвинувачують у тому, що саме він керував штурмом Майдану в ніч з 18 на 19 лютого разом із начальником міліції громадської безпеки Києва Петром Федчуком, який з 2014 році перебуває в Росії і працює у її силових структурах.

 

Гриняк досі є діючим співробітником Міністерства внутрішніх справ. Наразі він очолює управління громадської безпеки Національної гвардії.

 

Підтримати свого підлеглого до суду в грудні 2016 року приходили командувач  Нацгвардії Юрій Аллеров та його заступник Валерій Рудницький. Також Гриняка підтримує в суді низка депутатів від «Народного фронту».

 

Зокрема, депутат Андрій Левус, який під час Майдану був заступником керівника Самооборони Майдану, стверджує, що Гриняк надавав інформацію майданівцям, «чим врятував багато життів».

 

Як повідомляла «УМ», 31 грудня в лісі біля одного із сіл Васильківського району Київської області депутат Сергій Пашинський вистрелив у ногу місцевому жителю В'ячеславу Хімікусу.

 

Стрілянину Пашинського розслідує Київська обласна прокуратура.