Депутат Георгій Логвінський обраний віце-президентом ПАРЄ

15:49, 23.01.2017
Депутат Георгій Логвінський обраний віце-президентом ПАРЄ

(Фото з ФБ-сторінки Георгія Логвінського)

Члени Парламентської асамблеї Ради Європи обрали народного депутата України Георгія Логвінського на посаду свого віце-президента на річний термін у Страсбурзі в понеділок.

 

Про це повідомив сам пан Логвінський на своїй сторінці у Facebbok  одразу після голосування.

 

"Це велика честь, гордість і відповідальність для мене. Посада віце-президента і члена Бюро ПАРЄ – це найбільш висока посада на міжнародній парламентській арені за всю історію України", - написав пан Логвінський.

 

Депутат також пообіцяв докладати усіх зусиль для відновлення територіальної цілісності України та захисту прав її громадян.

 

Всього на 2017 рік визначено 17 віце-президентів ПАРЄ, ще 3 посади лишилися вакантиними.

 

Пан Логвінський обійняв цю посаду за квотою України. У відповідності до процедури ПАРЄ, вибори в традиційному розумінні даного терміна не проводяться, перелік віце-президентів затверджується в пакеті без формального голосування, якщо ніхто з депутатів не має заперечень щодо окремих кандидатів.

 

Щодо представлених в понеділок кандидатур заперечень не надійшло.

 

Депутат Георгій Логвінський – член ПАРЄ, депутат від фракції "Народний фронт". Його дружина Ганна Юдківська є суддею Європейського суду з прав людини від України.

 

Нагадаємо, що у понеділок ПАРЄ переобрала Педро Аграмунта своїм президентом. Після чого пан Аграмунт одразу ж запевнив, що налагоджуватиме діалог з Росією.