Російським окупантам на Донбасі не вистачає ліжкомісць для поранених

24.01.2017
Російським окупантам на Донбасі не вистачає ліжкомісць для поранених

Російським окупантам не вистачає військових шпиталів на Донбасі для своїх поранених, тож вони попросили своїх командирів відкрити додатковий шпиталь на базі відомчої лікарні шахти ім. Менжинського в місті Первомайськ Луганської області.
 
Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, таку пропозицію найманців з окупованої Кадіївки зумовило зростання кількості їхніх втрат під час боїв із захисниками України. Утім командування окупаційних військ не підтримало таку ідею та запропонувало найманцям доставляти поранених до цивільних лікарень. Мовляв, грошей на шпиталь не вистачає. 
 
При цьому кадровим російським військовим на Донбасі наказано приховувати втрати шляхом оформлення поранених i вбитих як постраждалих унаслідок нещасних випадків. Усе це обурило рядових загарбників i «призвело до збільшення кількості бажаючих звільнитися за будь-яких умов», додають українські розвідники.
 
Загалом на лінії фронту на всіх напрямках не вщухають ворожі обстріли, хоча активність терористів значно знизилася. Найбільшу активність ворога спостерігають на приазовських рубежах сектору «М», що під Маріуполем. 
 
Як додає речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, по всьому фронту на маріупольському напрямку активізувалися снайпери бойовиків. Упродовж минулої неділі зафіксовано 41 ворожий обстріл. Четверо захисників України поранено під час обстрілів поблизу окупованого Донецька. 
 
Зокрема, по селищу Піски окупанти гатили зі 120-міліметрових мінометів. Утім, за словами полковника Мотузяника, найбільше обстрілів зазнало селище Зайцеве. 
 

ДО РЕЧІ

На лінії розмежування на Донбасі в пункті пропуску в Новотроїцькому ввечері 20 січня прикордонники під час огляду 15 авто колони гуманітарного штабу «Допоможемо» Фонду Ріната Ахметова виявили у двох водіїв заборонені для перевезення предмети.
 
Як повідомляє «Громадське» з посиланням на заяву прес-центру гуманітарного штабу, дії двох водіїв «поставили під загрозу доставку», тому Фонд Ахметова співпрацюватиме з правоохоронцями.
 
За непідтвердженою інформацією, під час огляду було виявлено сховище з переносними та стаціонарними радіостанціями Verteks виробництва Швейцарії.
 
Уже наступного дня, 21 січня, прес-центр гуманітарного штабу «Допоможемо» Фонду Ріната Ахметова повідомив, що 13 iз 15 вантажівок продовжили рух у напрямку Донецька.