Застреленого снайпером Сергія Захаревича поховали на Київщині

20:45, 23.01.2017
Застреленого снайпером Сергія Захаревича поховали на Київщині

Шкільне фото кулеметника Сергія Захаревича.

Кулеметника 72-ї окремої механізованої бригади Сергія Захаревича поховали у рідному селі Недра Баришівського району Київської області у День Соборності України у неділю.

 

Воїн загинув від кулі ворожого снайпера у промзоні Авдіївки, під Донецьком 20 січня. Йому було лише 20 років.

 

Про це повідомляють у соцмережах волонтери, земляки і друзі загиблого воїна.

 

Однією з перших про смерть бійця повідомила користувач соцмереж Віра Голиборода, яка закликала жителів Баришівського району вшанувати пам’ять про героя і провести його в останню путь.

 

Утім, через те, що цього ж дня українці святкували День Соборності, похорон кулеметника пройшов майже непоміченим місцевими ЗМІ.

 

3а даними сторінки у вікіпедії «Втрати силових структур внаслідок російського вторгнення в Україну», Захаревич був солдатом, кулеметником механізованого взводу 3-ї механізованої роти 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади.

 

Волонтер Ян Осока зазначив на своїй сторінці у Facebook у понеділок, що молодий воїн справив дуже гарне враження командирів та побратимів під час виконання бойових завдань на передовій: поводився з розумною сміливістю, ніколи не пас задніх, завжди міг підстрахувати та підбадьорити.

 

«Загинув 20 січня в районі промзони міста Авдіївка Донецької області від 7,62-мм кулі снайпера, яка через отвір бійниці праворуч потрапила хлопцю під бронежилет, і далі влучила в серце, пройшовши навиліт та розтрощивши ліву руку», - повідомляє деталі загибелі кулеметника під час бою Ян Осока.

 

 

Додамо, що у юності хлопець був капітаном сільської футбольної команди. Брав активну участь у житті рідного села. Навчався у Переяславському педагогічному училищі на вчителя фізичної культури.

 

6 листопада 2015 року Сергія Захаревича призвали на військову службу, а в травні 2016 він підписав контракт із ЗСУ.

 

Батько Сергія помер раніше, у загиблого воїна залишилась мати та двоє старших братів.

 

«Поховали цього юнака вчора, 22 січня у рідному селі Недра на сільському кладовищі. Вчора святкували День Соборності, весело бралися за руки, з'єднували людським ланцюгом обидва береги Дніпра, а в одному селі з'явився новий пагорбок землі, а під ним знаходиться один молодий хлопчина, який подарував нам можливість спокійно відзначати це свято, і який назавжди залишиться молодим», - написав волонтер Ян Осока.