Вадим Троян і Андрій Крищенко відмовилися від крісла голови Нацполіції

11:13, 25.01.2017
Вадим Троян і Андрій Крищенко відмовилися від крісла голови Нацполіції

Кандидатури Вадима Трояна і Андрія Крищенка не відповідають критеріям конкурсу.

Тимчасово виконуючий обов'язки голови Національної поліції України Вадим Троян і його заступник - начальник поліції Києва зняли свої кандидатури з конкурсу на посаду голови Національної поліції з різних причин.

 

Про це Вадим Троян і Андрій Крищенко повідомили на своїх сторінках у Facebook  у середу.

 

"Прийняв  рішення не продовжувати участь в конкурсній процедурі на посаду голови Національної поліції України. Кваліфікаційні вимоги, стаж роботи в галузі права: комісія уважно (і це правильно) порахувала мій стаж роботи в галузі права та запросила у мене довідку про сферу діяльності в одній з приватних компаній, в якій працював. Я не стану готувати таку довідку. Моя думка - голова поліції України повинен бути абсолютно легітимним, таким, що відповідає всім вимогам Закону - без поправок, дописувань та натяжок" - написав т.в.о голови Нацполіції.

 

За словами пана Трояна, йому не вистачило близько 20 місяців стажу для беззастережного проходження всіх критеріїв конкурсу.

 

"Я це приймаю, і як офіцер, не хочу ніяких поблажок і припущень. Роботи на обраному мною шляху дуже багато і я, поруч зі своїми товаришами, буду продовжувати служити Україні! Дуже хочу, щоб Конкурсна комісія обрала кращого, і бажаю своїм товаришам, серед яких багато гідних офіцерів, - пройти це випробування і вийти переможцями. Таке виважене рішення потрібне країні", - підкреслив він.

 

У свою чергу, заступник голови Нацполіції - начальник столичної поліції Андрій Крищенко повідомив, що зняв свою кандидатуру, насамперед, через криваву стрілянину у Княжичах, внаслідок якої загинуло п’ятеро правоохоронців.

 

«Прийняв рішення зняти свою кандидатуру з конкурсу на посаду Голови Національної поліції. Як патріот своєї професії не можу ставити під сумнів об'єктивність вибору керівника багатотисячного колективу поліції. В першу чергу, це пов'язано з трагічними подіями на Київщині. Бажаю успіхів своїм колегам у подальших етапах відбору! Маю честь», - наголосив Крищенко у Facebook.

 

 

Зазначимо, що у вівторок Вадим Троян і Андрій Крищенко не з'явилися на тестування в конкурсі на посаду глави Нацполіції. Зокрема, пан Троян не прийшов нібито через те, що перебуває у відпустці. Як пояснив секретар комісії Євген Захаров, він зміг би пройти цей тест найближчим часом за рішенням комісії.

 

Конкурсна комісія має намір визначити трьох претендентів на посаду керівника Нацполіції до 15 лютого. Заяви для участі в конкурсі на посаду керівника Нацполіції подали 64 особи.

 

Серед них – т.в.о. голови Нацполіції Вадим Троян (кандадатуру знято), його заступник Костянтин Бушуєв, начальник карного розшуку Сергій Князєв, начальник Головного управління поліції в Києві Андрій Крищенко (кандидатуру знято), начальники Одеського і Донецького управлінь поліції - Дмитро Головін і В'ячеслав Аброськін.

 

20 січня стало відомо, що конкурсна комісія не допустила до конкурсу на посаду керівника Національної поліції 20 з 64 претендентів через невідповідність їхніх документів кваліфікаційним вимогам.

 

Нагадаємо, Вадим Троян став фактичним керівником Нацполіції після відставки Хатії Деканоїдзе.

 

Саме під час його керівництва сталася кривава стрілянина у Княжичах між різними підрозділами поліції, в якій загинуло п’ятеро правоохоронців. При цьому, Генпрокурор Юрій Луценко наполягає, що відповідальність за стрілянину має понести начальник поліції Києва Андрій Крищенко.