Схід вагонів на Черкащині спричинив запізнення 10 пасажирських потягів

16:00, 26.01.2017
Схід вагонів на Черкащині спричинив запізнення 10 пасажирських потягів

Десять зерновозів самовільно зрушили з під’їзної колії місцевого елеватора, після чого сім вагонів зійшли з рейок і перекрили колії на станції Кам'янка регіональної філії «Одеської залізниці» у четвер. Через це затримується прибуття щонаменше 10 пасажирських поїздів в Україні.

 

Про це повідомляє прес-служба «Укрзалізниці».

 

Зерновози, які зійшли з рейок, пошкодили контактні опори, разом з жорстким поперечним з’єднанням та перекрили головні колії.

 

Фахівці «Укрзалізниці» наразі з’ясовують, які порушення експлуатаційної технології допустило підприємство-утримувач колії на своїй під’їзній залізничній гілці.

 

Наразі поїзди  пропускають по третій колії за допомогою тепловозної тяги.

 

Через сходження вагонів  затримуються 10 пасажирських поїздів: №110 Львів – Херсон, №120 Львів – Кривий Ріг, №732 Київ – Запоріжжя, №776 Київ – Харків, №70 Львів – Маріуполь, №11 Новоолексіївка – Київ, № 137 Одеса – Черкаси, № 73 Кривий Ріг – Москва, №739 Кривий ріг – Київ та №733 Запоріжжя – Київ.

 

Орієнтовний час затримкипоїздів, наголошують в «Укрзалізниці»,   може скласти до 3 годин.

 

На вокзалах попереджають пасажирів про затримки поїздів.

 

Наслідки сходу наразі залізничники ліквідовують за допомогою відновлювальних поїздів зі станцій імені Тараса Шевченка та Знам'янки.

 

На відновленні контактної мережі працюють 36 електриків, а також фахівці безпеки руху, автоматики та зв’язку, будівельники, водії та ін.