Під Маріуполем ворог гатив з «Градів» і «Гвоздик» по позиціям і тилу ЗСУ

12:03, 30.01.2017

Окупанти масовано застосовували артилерію, обстрілюючи передові позиції і тактичний тил українських військ на приморському напрямку під Маріуполем протягом вихідних.

 

Про це повідомив керівник групи «Інформаційний спротив», депутат Дмитро Тимчук у Facebook  в понеділок.

 

«Всього діяло не менше чотирьох вогневих підрозділів рівня батареї (застосовувалися 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика», гаубиці-гармати типу Д-30\30А, також зафіксовано використання противником РСЗВ БМ-21 «Град» і установок «Град-П»). Обстрілу піддалися практично всі опорні пункти сил АТО між трасою Маріуполь – Тельманове та Широкине, а також в районі на північ від траси», - пише пан Тимчук.

 

За словами депутата, також у даному районі окупанти силами двох бронегрупп (по 2-3 ББМ) періодично «відпрацьовували» передній край сил АТО із замаскованих і укритих позицій з боку Саханки і Дзержинського».

 

«На приморському напрямку шляхом перегрупування ряду підрозділів окупанти намагаються прикрити з флангів ряд своїх позицій, винесених вперед, при цьому у супротивника спостерігається нестача особового складу на низці ділянок», - додає пан Тимчук.

 

Водночас, координатор групи «Стоп террор» Семен Кабакаєв зазначає, що обстріл сектору «М» (Маріуполь) в неділю був дуже жорстким.

 

«Бойовики наносять удари з важкої артилерії по позиціях ЗСУ. У мирного населення не лише тремтять будинки, адже у тих, хто ближче до лінії розежування – вилітає скло. Телефонували з Маріка, питали, як штаб реагує. Можуть відповісти і публічно, не лише штаб, але й усі підрозіділи силовиків, робитимуть все можливе, для того, щоб ми не лише втримали свої позиції, але й просунулися вперед. Знищили «руський мир» і повернули свої території», - написав пан Кабакаєв.

 

У свою чергу, місія ОБСЄ зафіксувала 2260 порушень режиму припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі протягом доби. Більшість порушень припадає на трикутник Донецький аеропорт - Авдіївка - Ясинувата.

 

Нагадаємо, що у запеклих боях в районі Авдіївки загинуло п’ятеро захисників України. Утім, після штурму ворогом району авдіївської промзони українські військовослужбовці перейшли в контрнаступ та зайняли стратегічні позиції.