Ватажок ЛНР Ігор Плотницький заочно став підсудним у справі збитого літака Іл-76

12:54, 30.01.2017
Ватажок ЛНР Ігор Плотницький заочно став підсудним у справі збитого літака Іл-76

Бойовики збили Іл-76 за наказом Ігоря Плотницького.

Прокуратура Дніпропетровської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт відносно голови терористичної організації ЛНР Ігоря Плотницького та двох його поплічників – так званих «командирів батальйонів» Андрія Патрушева та Олександра Гурєєва у справі збитого літака Іл-76. Їхні дії кваліфіковано як теракт.

 

Про це інформує прес-служба прокуратури Дніпропетровської області у понеділок.

 

«Так, голова терористичної організації ЛНР Плотницький, який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування «Зоря», разом з Петрушевим (на той час його заступником) та командиром незаконного збройного формування «Вітязь» Гурєєвим обвинувачуються у збитті військово-транспортного літака Іл-76, на борту якого знаходилось 49 осіб, під час здійснення посадки в аеропорт Луганська», - йдеться в повідомленні прокуратури.

 

Нагадаємо, що у липні 2016 року цих трьох бойовиків було заочно повідомлено про підозру у вчиненні даного злочину та, оскільки вони перебувають за межами підконтрольній Україні території, відносно них проведено спеціальне досудове розслідування.

 

У червні 2014 року на території Луганської області під час здійснення заходу на посадку в аеропорт Луганська переносним зенітно-ракетним комплексом був уражений військово-транспортний літак ІЛ-76 Збройних сил України. Внаслідок цього загинули дев'ять членів екіпажу та сорок десантників.