Віце-прем'єр Швеції затролила Трампа через Facebook

13:55, 04.02.2017
Віце-прем'єр Швеції затролила Трампа через Facebook

Ізабела Левін послідовна у захисті прав жінок (ISABELLA LOVIN, FACEBOOK)

Віце-прем'єр-міністр Швеції Ізабелла Левін та члени її команди затролили президента США Дональда Трампа через Facebook.

Зображення, опубліковане у соцмережі, пародіює фото Дональд Трамп під час підписання указ проти відмову США у фінансуванні абортів.

"Мені дуже сподобалося, як віце-прем'єр Швеції кпинить з Дональда Трампа своїм фото підписання закону про клімат", - пише користувач Іен Сінкінс.

"Чудове фото! Сподіваюся, ви вислали його чоловікові по той бік океану", - підтримує віце-прем'єрку інший користувач.

Уряд Швеції, який називає себе "першим у світі феміністичним урядом", заявив, що вважає гендерну рівність ключовим серед своїх пріоритетів.

Користувачів соцмереж обурило фото Трампа, який скасовує указ Барака Обами про державне фінансування міжнародних організацій, що надають за межами США послуги, пов'язані з абортами.



Поборники гендерної рівності вважають, що чоловіки не можуть обмежувати права жінок роспоряджатися власним тілом, у першу чергу під час вагітності.

Америка виділяла фінансування благодійним фондам, які консультують жінок у найбідніших країнах світу з високою материнською та дитячою смертністю і допомагали планувати народжуваність за часів демократів Джоржа Буша-молодшого та Барака Обами. Республіканці виступають проти виділення державних коштів на такі потреби.

"Я проти абортів і не збираюся вибачатися за це", - сказав Трамп влітку 2016 року та додав, що рішення Верховного суду про легалізацію абортів "відправиться на смітник історії, де йому саме місце".