На Донецькій фільтрувальній станції відновили світло

11:15, 06.02.2017
На Донецькій фільтрувальній станції відновили світло

Донецька фільтрувальна станція має стратегічне значення. (Фото СММ ОБСЄ)

Ремонтні бригади відновили електропостачання Донецької фільтрувальної станції у понеділок.

 

Станція, як і раніше перебуває під вогневим контролем ЗСУ.

 

Про це повідомляє Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у Twitter.

 

"СММ ОБСЄ повернулася на Донецьку фільтрувальну станцію. На цей раз світло тут є", - повідомили спостерігачі і оприлюднили фото, яке підтверджує відновлення електропостачання.

 

 

 

 

Водночас, місцеві комунальники зазначають, що після відновлення електропостачання фахівці запускають станцію в роботу. Тож ймовірно вже через 6-8 годин подання питної води споживачам буде відновлено.Нагадаємо, останній раз фільтрувальну станцію було знеструмлено 11 січня внаслідок обстрілу бойовиків. Тоді снарядами було перебито лінію електропередач. У грудні 2016 року Донецьку фільтрувальну станцію було знеструмлено двічі.

 

Тоді як Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що станом на ранок понеділка до централізованого електропостачання підключено вже 80% Авдіївки.

 

Рятувальники спільно з представниками паливно-енергетичної компанії планують продовжити роботи з підключення 20% міста та перепідключення об’єктів соціально-побутової сфери з електрогенераторів на централізоване електропостачання.

 

Наразі з Авдіївки евакуйовано 290 осіб (із них 42 особи похилого віку та 135 дітей), впродовж доби – 24 особи (з них 11 дітей).

 

Нагадаємо, що затяті бойові дії в районі Авдіївки тривали  протягом минулого тижня. Місто опинилося на межі гуманітарної катастрофи.

 

У неділю керівництво держави повідомило, що більша частина Авдіївки вже зі світлом і теплом.