Міністр МВС Арсен Аваков обере главу Нацполіції з трьох претендентів

13:08, 06.02.2017
Міністр МВС Арсен Аваков обере главу Нацполіції з трьох претендентів

Арсен Аваков замислився кого саме призначити главою Нацполіції.

Члени Консультативної комісії відібрали три кандидатури з числа претендентів на посаду глави Нацполіції. Усі троє зустрінуться з міністром МВС Арсеном Аваковим у понеділок.  

 

Про це повідомляє секретар комісії, відомий правозахисник Євген Захаров у понеділок.

 

Члени комісії планують подати на розгляд міністра Авакова кандидатури: Костянтина Бушуєва в якості першого номера, номер другий - Андрій Вишневський та номер третій - Сергій Князєв.

 

Пан Захаров розповів, що члени Консультативної комісії зустрічалися з міністром внутрішніх справ у суботу. 

 

За його словами, вони мали з міністром Аваковим "змістовну дискусію" щодо кандидатів, яка тривала дві години. І зазначає, що комісія обрала трьох найкращих кандидатів за їхніми професійними якостями. 

 

Євген Захаров додає, що вже сьогодні троє відібраних кандидатів мають зустрітися з міністром МВС. Тоді як на оголошення прізвище переможця конкурсу на посаду глави Нацполіції, за словами Захарова, можна очікувати  найближчими днями.

 

Зазначимо, що Костянтин Бушуєв є заступником глави Нацполіції.

 

Андрій Вишневський - директор "Координаційного центру з надання правової допомоги".

 

А Сергій Князєв очолює Департамент карного розшуку Нацполіції.

 

Процедура конкурсу, прийнята комісією, передбачала отримання до 9 січня резюме та мотиваційного листа від кожного бажаючого обійняти посаду керівника Національної поліції України.

 

При цьому, 45 кандидатів надіслали свої документи в період з 4 по 8 січня, тому переклад останніх документів англійською був завершений тільки 15 січня.

 

Загалом надійшло 70 заявок на участь у конкурсі від кандидатів, але 24 кандидати не відповідали необхідним кваліфікаційним вимогам до посади: мати повну вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше 7 років, стаж роботи на керівних посадах не менше 5 років.

 

Ці 24 кандидати були зняті з конкурсу, решта 46 були запрошені на кваліфікаційне тестування, яке проходило 24 січня. Три кандидати відмовилися від подальшої участі в конкурсі, і тестування пройшли 43 кандидати.

 

Серед тих, хто зняв свою кандидатуру – нинішній в.о. глави Нацполіції Вадим Троян і начальник столичної поліції Андрій Крищенко.