Сергія Князєва міністр рекомендує на посаду керівника Національної поліції

20:55, 07.02.2017
Сергія Князєва міністр рекомендує на посаду керівника Національної поліції

Генерал поліції 3 рангу Сергій Князев очолить Національну поліцію (Сергій Гудак)

Сергія Князєва, генерала Департаменту кримінального розшуку поліції, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков порекомендував призначити на посаду керівника Національної поліції.

"Сьогодні ввечері вніс Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману кандидатуру Сергія Князєва - на призначення голови Національної поліції України. Прем'єр-міністр прийме рішення про внесення поданої кандидатури на завтрашнє засідання Кабінету Міністрів України", - повідомив Арсен Аваков.

Сергій Князєв з 1995 року працював у карному розшуку - від оперуповноваженого в Білій Церкві до начальника управління кримінального розшуку в Київській області. Кандидат юридичних наук. Нагороджений Орденом Данила Галицького в 2014 році.

На думку міністра, Князєв ефективно працював в найскладніших областях: очолював обласні управління поліції в Закарпатській, Рівненській, працював у Київській та Донецькій областях.

Кандидатуру Сергія Князєва міністр вибрав за власною ініціативою із осіб, що пройшли всі етапи конкурсних відборів на посаду голови Нацполіції. Додатково він скликав власну "консультаційну раду" із українських та зарубіжних експертів.

Аваков назвав своїх додаткових консультантів: Мікаел Люнгбо - незалежний експерт з верховенства права із Данії, Джон Монтані - має більше 32 років стажу роботи в правоохоронних органах США, Джозеф Макаллістер - консультант програми допомоги Уряду Канади в підготовці кадрів поліції, Євген Захаров - засновник Української Гельсінської спілки з прав людини, Роман Романов - директор програмної ініціативи "Права людини і правосуддя" Міжнародного Фонду "Відродження", Віталій Портников - журналіст і публіцист.