Вадим Троян призначений заступником міністра МВС

14:36, 08.02.2017
Вадим Троян призначений заступником міністра МВС

Вадим Троян не відбувся як голова Нацполіції, але Арсен Аваков забрав його до себе у заступники.

Кабінет міністрів призначив заступником міністра внутрішніх справ Вадима Трояна під час засідання у середу. Пан Троян донедавна був виконувачем обов’язків голови Нацполіції.

 

Про це кадрове призначення повідомив журналістам міністр Кабміну Олександр Саєнко.

 

"Призначили заступником міністра внутрішніх справ Трояна", – лаконічно сказав пан Саєнко.

 

Нагадаємо, що Вадим Троян кілька місяців тимчасово виконував обов'язки голови Національної поліції, після того, як Хатія Деканоїдзе подала у відставку 14 листопада 2016 року. Вже тоді пані Деканоідзе зазначала, що не вважає Трояна гідним очолити Нацполіцію.

 

Троян прендував на посаду голови Нацполіції, але на останньому етапі зняв свою кандидатуру з числа претендентів на цю посаду, оскільки не відповідав критеріям конкурсу. За його словами, йому не вистачило близько 20 місяців стажу для "беззастережного проходження всіх критеріїв конкурсу".

 

6 лютого члени комісії оголосили рішення подати на розгляд міністра внутрішніх справ України кандидатури Костянтина Бушуєва, Андрія Вишневського та Сергія Князєва.

 

У середу Кабмін призначив главою Нацполіції Сергія Князєва, який перед цим очолював Департамент карного розшуку Нацполіції.