На Лук'янівському цвинтарі збудують пантеон для поважних українців

11:07, 09.02.2017
На Лук'янівському цвинтарі збудують пантеон для поважних українців

Могила Олександра Олеся відкриватиме пантеон перепохованих українців (Ігорь Булига)

На Лук'янівському цвинтарі у Києві збудуть пантеон для перезахоронення поважних українців, повідомляє Міністр культури України Євген Нищук.

"У теплу пору року, вже навесні, почнеться розробка проекту алеї почесних перепоховань", - сказав міністр на запитання щодо місця для перепоховання відомих українців.

Міністерство культури і Київська міська державна адміністрація в березні почнуть розробку проекту та запропонують план узгодження законовдавчих норм, адже для організації пантеону потрібно виділити додаткову земельну дільнку у Києві поблизу Лук'янівського заповідника або змінити його межі.

Також Нищук зазначив, що при виборі місця перепоховання останків українського письменника Олександра Олеся враховувалася можливість створення навколо поховання пантеону в подальшому.

"УМ" повідомляла, що 29 січня Лук'янівському цвинтарі у Києві перепоховали поета Олександра Олеся та його дружину Віру. На церемонію прийшли Перидент Петро Порошенко, міністр культури Євген Нищук, поет Дмитро Павличко та інші.

Тільки після того, як останки видатного поета ексгумували у Чехії, в Україні заговорили про те, що таких випадків може бути вдосталь та запропонували створити спеціальний меморіал.