У Дніпрі знаходяться більше 120 невпізнаних тіл військових

11:40, 09.02.2017
У Дніпрі знаходяться більше 120 невпізнаних тіл військових

Ярослав Жилкін повідомив про кількість невпізнаних тіл військових у Дніпрі (із соцмереж)

У Дніпрі досі перебувають у моргах понад 120 тіл бійців, які залишаються непізнаними, повідомив голова пошукового сектору гуманітарної місії "Чорний тюльпан" Ярослав Жилкін у коментарі щодо загиблих одному з телеканалів.

"У Дніпрі лежить більше 120 тіл, які невідомі, є непізнані тіла в Запорізькій області та в Харківській, також є кілька могил в Старобільську", - розповів волонтер, що з початку збройної агресії Росії допомагає у пошуках та захороненню загиблих.

За словами Жилкіна, процес упізнання тіл затримується через брак ресурсів. При цьому пошукові місії продовжують працювати на тих територіях в зоні проведення антитерористичної операції, якщо їх допускають.

Міністерство оборни України нагородило Ярослава Жилкіна відзнакою за його системну роботу із евакуації загиблих із зони бойових дій.

"Нам відомий ряд поховань, на непідконтрольних територіях. Ще близько 100 осіб", - додав він.

З початку ідентифікації невпізнаних тіл, було ідентифіковано 314 загиблих тільки в Дніпрі.

За два роки на Краснопільському цвинтарі поховано 293 невідомих солдатів. Українські волонтери повідомляють, що у всіх загиблих було взято зразки ДНК, але є підозра, що із похоронених не всі належали до українських військових, тому СБУ зверталася до росіян, рідні яких зникли на Донбасі, щоб вони теж надали дані для експертиз і, можливо, перепоховання.