У Мінську змусили російські видавництва сховати книги про бойовиків ДНР і ЛНР

17:05, 09.02.2017
У Мінську змусили російські видавництва сховати книги про бойовиків ДНР і ЛНР

Цю екстреміську "макулатуру" про міфічну "Новоросію" росіяни змушені були прибрати.

Представники російських видавництв змушені були прибрати зі стендів книжки про бойовиків Донбасу і скандальне творіння покійного українського журналіста Олеся Бузини про Тараса Шевченка під час Мінського міжнародного книжкового ярмарку.

 

Організатори визначили цю «літературу, як таку, що розпалює міжнаціональну ворожнечу  і є екстремістською».

 

Про це повідомляє білоруське Радіо Свобода у четвер.

 

Зокрема, російське видавництво "Книжный мир" представило книжки "Рыцари Новороссии. Хроники Корреспондента легендарного Моторолы" авторства Геннадія Дубового, а також "Донбасс: от Славянска до Дебальцево" авторства Михайла Полікарпова.

 

На обкладинках цієї «макулатури» зображені ліквідовані в окупованому Донецьку ватажки терористів "Гіві" (Михайло Толстих) і "Моторола" (Арсен Павлов).

 

 

Також на стенди потрапила книга "Куклы и кукловоды. Украинские катастрофы" авторства Ель Мюрида.

 

Російські видавництва також виставили книги скандально відомого українського журналіста, застреленого у Києві Олеся Бузини: "Вурдалак Тарас Шевченко", "Союз плуга и трезуба: как придумали Украину".

 

Як пояснив представник компанії "Макбел" – одного з організаторів виставки – видавництва орендують площі й у перший день до 12:00 розкладають свою продукцію.

 

"Але після цього ми обов'язково проходимо й дивимося, яка література представлена. І сьогодні з ранку всі ці книжки сумнівного змісту прибрали", – сказав співрозмовник "Радіо Свобода".

 

За його словами, «людей попередили, що ці книги в нашій країні небажані, у Білорусі є список екстремістської літератури, забороненої».

 

«При нас прибрали й нібито все зрозуміли. Оглядаємо ми не лише російські стенди, але й усі інші. Будемо й далі відслідковувати», – додав представник компанії "Макбел".