У Черкасах мати замкнула у квартирі трьох дітей без їжі (фото, відео)

11:03, 11.02.2017
У Черкасах мати замкнула у квартирі трьох дітей без їжі (фото, відео)

Малих в'язнів врятували правоохоронці і рятувальники.

Рятувальники і правоохоронці звільнили трьох малих дітей із зачиненої квартири у Черкасах у п’ятницю. Дітей замкнула у квартирі їхня непутяща мати. Більше доби голодні діти, віком півтора, три і сім рочків, сиділи самі в порожній квартирі.

 

Про це повідомив «Україні молодій» речник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Черкаській області Костянтин Проценко.

 

«О 15 годині до черкаських рятувальників надійшла інформація від працівниці водоканалу, яка здійснювала обхід квартир боржників. Жінка повідомила, що малолітні діти  потребувають допомоги», – розповів пан Проценко.

 

За словами працівниці водоканалу, діти, які були залишені понад добу на самоті у замкненій квартирі, просили знайти їхню матір та прохали їх нагодувати.

 

 

Про цю надзвичайну  подію рятувальники повідомили поліцію та спрямували на вулицю Пилипенка черговий караул аварійно-рятувального загону спецпризначення.

 

«Вікна та балкон були зачинені, тому потрапити до квартири на 9-й поверх через автодрабину не вдалося. За допомогою спеціального обладнання  рятувальникам інженерного відділення вдалося відчинити вхідні двері. Як з‘ясувалося, в квартирі перебувало троє дітей віком півтора, три і сім рочків», – говорить пан Костянтин.

 

За словами речника обласної поліції Черкащини Дмитра Грищенка, всередині приміщення рятувальники та правоохоронці  побачили страшну картину: обдерті стіни, затхле повітря та троє маленьких дітлахів, за якими, як з’ясувалося пізніше, доглядала старша дівчинка.

 

 

Дитина годувала братика з сестричкою лише водою з цукром, адже їсти в квартирі більше було нічого. Коли цукор скінчився, діти почали кликати на допомогу.

 

Врятованих дітей нагодували, їх оглянули лікарі, які приїхали на місце події. Нині малі знаходяться у Черкаській міській лікарні, де проходять медичне обстеження.

 

А тим часом черкаська поліція  встановлює місцезнаходження матері. Вирішується питання про відкриття за даним фактом кримінального провадження за статтею 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною)Кримінального кодексу України.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

 

«Матір дійсно шукають, але варто зауважити, що  наприкінці минулого року її вже притягували до адміністративної відповідальності. Та, певно, жінка не зробили з того  ніяких висновків», – наголошує Дмитро Грищенко.

 

Нагадаємо, на початку грудня 2016 року подібна жахлива ситуація трапилася у центрі Києва: у закритій квартирі двоє малюків 9 днів вмирали від голоду і їм ніхто не допоміг.

 

Адже 20-річна горе-мати зачинила двох маленьких дітей, віком 1 рік і 11 місяців та 2 роки і 10 місяців, і пішла в загул. З їжі у маленьких в’язнів було кілька цукерок. Старша Аня перебувала з померлим з голоду братиком Данилком три доби, доки її не врятували.