Нова зброя «Укроборонпрому» може випустити блок ракет за півсекунди (відео)

12:05, 11.02.2017
Нова зброя «Укроборонпрому» може випустити блок ракет за півсекунди (відео)

Ракети калібру 57 мм призначені для враження наземних цілей.

Державний концерн "Укроборонпром" розробив нове ракетне озброєння для Військово-повітряних сил України. Ударні вертольоти і літаки здатні випустити по наземним цілям блок з 20 ракет калібру 57 мм за півсекунди.

 

Про успішні випробування ракетної зброї повідомив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook  у суботу.

 

«Маю гарну новину. "Укроборонпром" розробив нове ракетне озброєння для Військово-повітряних сил України. Ракети калібром 57-мм призначені для ураження наземних цілей і спроектовані для озброєння ударних вертольотів та літаків», - пише глава держави.

 

За його словами, під час успішних випробувань екіпаж вертольоту, оснащений новими двигунами, а також станцією оптико-електронного придушення "Адрос", влучив у задані цілі.

 

«Лише півсекунди потрібно, щоб випустити повний блок з 20 ракет. Добра робота, хлопці», - підкреслив Порошенко.

Додамо, що станція оптико-електронної протидії «АДРОС» призначена для забезпечення високоефективного активного захисту літальних апаратів від керованих ракет з інфрачервоними головками самонаведення різних типів.

 

Станція розроблена науково-виробничою фірмою «Адрон» та випускається науково-виробничим комплексом «Прогрес».

 

Станція вже показала високу ефективність в бойових умовах в зоні АТО, адже під час її застосування жоден вертоліт ЗСУ не був вражений проросійськими терористами.