У Черкасах п’яний депутат Олександр Рибченко побив «афганця» і збив двох людей на авто (фото, відео)

13:24, 12.02.2017
У Черкасах п’яний депутат Олександр Рибченко побив «афганця» і збив двох людей на авто (фото, відео)

Депутат Черкаської облради Олександр Рибченко відомий неадекватною поведінкою.

Скандально відомий депутат Черкаської обласної ради, голова фракції «Партія ветеранів Афганістану» Олександр Рибченко напідпитку побив «афганця»-інваліда а потім збив людину на своєму «Мерседесі».

 

Про це повідомив редактор черкаського телеканалу «Антена» Валерій Воротник на своїй сторінці у Facebook  у суботу ввечері.

 

«Ввечері зайшли з друзями поговорити за кавою до бару "Чайка". Але змушені були піти, бо приблизно о 19.00 до бару завалив (не можу інакше це назвати) скандально відомий в місті депутат облради Олександр Рибченко. Ледь стоячи на ногах, в компанії таких же нетверезих жінок, Рибченко сів за столик і почав голосно співати, орати», – написав пан Воротник.

 

 

За словами пана Валерія, на вулиці біля входу стояла... автівка депутата. Пізніше редактор дізнався від знайомих, що вийшовши з бару, пан Рибченко зустрів офіцера-"афганця" Олега Остапенка, який втратив ноги в Афганістані і який нещодавно був серед тих, хто ініціював перевибори голови обласної спілки ветеранів Афганістану.

 

 

«П’яний Рибченко почав гамселити Олега, розбив йому обличчя, окуляри, бив ногами, коли той впав на сніг. Коли перехожі зробили депутату зауваження, він сів в свою машину, спробував тікати. Але, розвертаючись, розбив на парковці чийсь «Лексус»,  збив двох людей, переїхав Олега Остапенка. Рибченка намагалися зупинити очевидці. Він відчайдушно бився», – наголошує Валерій Воротник.

 

                                 Постраждалий "афганець" Олег Остапенко на місці інциденту. 

 

Як повідомила ЗМІ прес-секретар черкаської патрульної поліції Зоя Вовк, справді у Черкасах на Парковому узвозі 7, біля ресторану "Чайка", водій автомобіля “Мерседес-Бенц”  скоїв наїзд на пішохода, 1962-го року народження, в результаті чого людина потрапила до 3-ї міської лікарні із закритою черепно-мозковою травмою та іншими тілесними ушкодженнями.

 

Водій дійсно був нетверезий. За результатами проведеного аналізу у наркодиспансері, у крові депутата облради виявлено 1,4 проміле  алкоголю, що перевищує допустиму норму в 6 разів.

 

Люди, котрі стали свідками такої неадекватної поведінки  депутата,  витягли його з автомобіля і намагались затримати. Вони кажуть, що Рибченко прагнув зняти номери зі свого «Мерседеса». Розлючені люди нам’яли дебоширу боки.

 

 

За кермування у стані алкогольного сп’яніння Олександр Рибченко вже притягався до відповідальності. Торік у жовтні його «Мерседес» зупинили патрульні, депутат був нетверезим.

 

13 січня у цій справі був суд. Але суддя Соснівського районного суду Черкас Володимир Орленко закрив провадження, бо  спливли терміни накладення стягнення через давність скоєного правопорушення.

 

До речі, ще минулої весни Рибченка було виключено з числа членів Черкаської міської Спілки ветеранів Афганістану «за дискредитацію Спілки та її членів, невиконання вимог статуту, недотримання норм моралі та етичних норм спілкування».

 

«За інсайдерською інформацією, Рибченко наразі «косить під інфаркт». Перший раз чую, що людина в стані інфаркту така неадекватна та агресивна. А от для алкогольного сп’яніння це доволі типовий стан. Сам бачив його поведінку. Він був п'яний, це дуже м'який вислів. Цікаво, ця ходяча ганьба і тепер уникне покарання?», – цікавиться  Валерій Воротник.

 

А тим часом, за фактом ганебного інциденту черкаська поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху).