Роману Зозулі запропонували крісло у виконкомі ФФУ

15:16, 12.02.2017
Роману Зозулі запропонували крісло у виконкомі ФФУ

Роман Зозуля є патріотом і допомагає українській армії.

Президент Федерації футболу України Андрій Павелко запропонував українському  нападнику «Бетіса» Роману Зозулі посаду офіційного представника діючих гравців у виконкомі ФФУ.

 

Про це пан Павелко написав у Facebook  в неділю.

 

За його словами, ФФУ докладає максимальних зусиль, щоб «добитися позитивного вирішення питання Романа Зозулі: забезпечити нашого збірника ігровою практикою».

 

«І я радий зазначити, що і Федерація футболу Іспанії, ФІФА і УЄФА розділяють наше занепокоєння із цього приводу і розуміють усю абсурдність ситуації, що склалася. Усі ми упевнені, що футболіст, який є патріотом своєї країни, не повинен страждати через  свою громадянську позицію. Адже позафутбольна діяльність Романа - це привід для національної гордості. Зозуля завжди проявляв свою громадянську свідомість. Створив фонд допомоги військовим, які захищають свою країну на сході України. Окрім цього, за свої гроші допоміг відремонтувати госпіталь в Дніпрі, де проходять реабілітацію поранені військовослужбовці української армії», - написав пан Павелко.

 

 

Мало цього, Роман Зозуля разом зі своїм партнером по збірній України Русланом Ротанем відкрили дитячу футбольну академію, в якій виховуються майбутні зірки українського футболу.

 

На його думку, усі дії футболіста Зозулі, спрямовані на користь українського суспільства, дозволяють рекомендувати його у виконком Федерації футболу України.

 

Президент Федерації футболу України прогнозує, що кандидатура Зозулі отримає одностайну підтримку на конгресі ФФУ в квітні.

 

Зауважимо, що зараз цю посаду обіймає Анатолій Тимощук, який повідомив про своє рішення завершити ігрову кар’єру і спробувати себе у ролі тренера.

 

Як повідомляла "УМ", Роман Зозуля мав виступати на правах оренди за команду другого іспанського дивізіону "Райо Вальєкано", але через конфлікт з фанатами цього клубу, перехід зірвався.

 

Радикальні фанати клубу висунули українському футболісту неправдиві звинувачення в нацизмі. Раніше Роман Зозуля намагався заспокоїти уболівальників мадридського клубу за допомогою листа, де пояснив, що не є неонацистом, а лише, як патріот підтримує українську армію.

 

Збірна України з футболу та її головний тренер Андрій Шевченко висловили підтримку Роману Зозулі у цьому скандалі.