На Тернопільщині громада вигнала священника Московського патріархату із храму

16:25, 13.02.2017
На Тернопільщині громада вигнала священника Московського патріархату із храму

Проведення літургії охороняли поліцейські та місцеві активісти (Првий сектор тернопільщини)

У селі Котюжини на Тернопільщині церковна громада вигнала із храму священника, що представляв Московський патріархат та перейшла до парафії Української православної церкви Київського патріархату.

Як стверджує видання "Тернополяни", селяни звернулися до настоятеля храму на честь первомученика Стефана із проханням більше не відправляти там богослужіння, адже проповіді старослов'янською мовою їх не влаштовують. Згодом люди організували голосування, яким вирішили перейти громадою до УПЦ КП та запросили нового священика.

Наразі ініціативна група мешканців Котюжина готують документи для юридичного переоформлення релігійної громади.

Колишній настоятель з УПЦ МП, який до переходу громади багато років проводив служіння у храмі, разом із частиною вірних, які не поділяють релігійних поглядів решти селян, написали заяву у поліцію про те, що в селі відбулося рейдерське захоплення церкви.

На першій літургії в новому статусі були присутні місцеві бійці "Правого сектору".

"Як не дивно, враховуючи попередній досвід, цього разу все відбулося без сутичок та конфліктів із стороною, що вірна церкві Кирила. Напевно, присутність бійців "Правого сектору", які взяли участь у Службі Божій, стимулювала їх до неконфліктності", - заявили в організації.

Коментар щодо подій надав новий настоятель храму.