Під Маріуполем окупанти відігнали спостерігачів ОБСЄ від замаскованого танку

09:56, 14.02.2017

Спостерігачі місії ОБСЄ виявили танк під маскувальною сіткою поблизу лінії розмежування в селищі Пікузи цими днями.

 

Але патруль місії змушений був забратися геть, оскільки бойовики налякали їх попереджувальними пострілами під час спроби наблизитися до танку.

 

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 12 лютого, оприлюдненому зараз.

 

Згідно зі звітом, патруль виявив танк (невстановленого типу) під маскувальною сіткою в окупованому селищі Пікузи (колишнє Комінтернове – Ред.), що за 23 км на північний схід від Маріуполя.

 

"12 лютого, коли спостерігачі зафіксували замаскований танк у підконтрольних ДНР Пікузах, вони чули 15–20 пострілів зі стрілецької зброї за 50–100 метрів від позиції СММ неподалік місця, де стояв танк. Спостерігачі визначили, що постріли не були спрямовані безпосередньо на них, а мали попереджувальний характер. СММ негайно залишила це місце", - сказано в повідомленні.

 

Патруль також зафіксував в окупованому Донецьку самохідну гаубицю (2С1 "Гвоздика", 122 мм) у складському приміщенні, розташованому між Кіровським і Петровським районами.

 

Спостерігачі зауважили, що всередині цього складського приміщення стоять ще інші одиниці важкого озброєння, але не змогли його ідентифікувати, оскільки озброєні члени ДНР не надали команді місії доступу до цього місця.

 

За оцінками спостерігачів, дві пари слідів, що вели всередину складу, належали самохідній гаубиці (2С1) і або танку, або самохідній гаубиці (2С3 "Акація", 152 мм).