Генерала Геннадія Воробйова нагороджено орденом Богдана Хмельницького посмертно

12:31, 14.02.2017
Генерала Геннадія Воробйова нагороджено орденом Богдана Хмельницького посмертно

Генерал-полковник Геннадій Воробйов був бойовим, а не "паркетним" генералом.

Президент Петро Порошенко підписав Указ про нагородження генерал-полковника Геннадія Воробйова орденом Богдана Хмельницького І ступеня посмертно.

 

Про це повідомляється на офіційному сайті Президента у вівторок.

 

"Генерала відзначено високою державною нагородою за визначні особисті заслуги у зміцненні обороноздатності та безпеки Української держави, самовіддане служіння народові України, зразкове і бездоганне виконання військового обов’язку", - йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла «УМ», колишній перший заступник начальника Генштабу ЗСУ 56-річний генерал-полковник Геннадій Воробйов з позивним "Вільний" раптово помер через пролеми із серцем у своєму кабінеті ректора Національної академії оборони в суботу 11 лютого 2017 року.

 

"Боляче, що такі люди йдуть саме тепер. Дякую за гідну службу, Геннадію Петровичу. За витримку, за мужність і за чесність дякую. Світла пам’ять про Вас назавжди залишиться у наших серцях", - зазначив у співчутті рідним померлого Президент Порошенко.

 

Легендарний генерал Воробйов відомий тим, що був єдиним представником вищого військового керівництва, який відмовився розганяти Євромайдан силами армії у січні 2014 року. Він мав репутацію військового, який ніколи не прогинався під політиків, як у часи президентства Януковича, так і Порошенка. 

 

Геннадій Воробйов створив перший штаб АТО навесні 2014 року, він був не «паркетним», а бойовим генералом, який провів 2 роки на передовій у зоні АТО.