В окупованому Алчевську металургійний комбінат зупинив роботу через енергоблокаду

20:48, 14.02.2017
В окупованому Алчевську металургійний комбінат зупинив роботу через енергоблокаду

Алчевський металургійний комбінат - перлина бізнесу Тарути

Алчевський металургійний комбінат, який знаходитися на окупованій частині Луганської області, у понеділок, 13 лютого, припинив виплавку чавуну через дефіцит залізорудної сировини, повідомили агентству Інтерфакс-Україна на підприємстві.

"Припинили роботу через блокування залізниці і дефіцит залізорудної сировини, що поставляється із гірничо-збагачувальних комбінатів групи Метінвест", - повідомив співрозмовник агентства.

На підприємстві заявили, що 12 лютого було виплавлено близько 4,5 тис. тонн чавуну за добу, 13 лютого - виплавка чавуну припинена. При цьому невідомо, коли буде відновлено роботу підприємства.

До цього металургійний комбінат припиняв роботу майже на рік із серпня 2014 року.

Алчевський металургійний комбінат входить до корпорації народного депутата Сергія Тарути Індустріальний союз Донбасу. Завод спеціалізується на виготовленні різних видів чавуну, чорних металів, маломагнітної і титанової сталі.

Нагадаємо, що 25 січня ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте для припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями. Учасники блокади заявили, що не будуть пропускати метал, деревину, а також промислові партії алкоголю і сигарет. Вагони з вугіллям погодилися пропускати за умови посилення контролю над тим, що провозиться на окуповані території.

Сергій Тарута 11 лютого заявив, що учасники блокади обманюють українців, адже контрабанда не переміщається залізницею.