Донбас відновлять за кошти Євросоюзу

22:23, 14.02.2017
Донбас відновлять за кошти Євросоюзу

Європарламентарі провели дебати щодо України та пообітцяли виділити гроші

Масштабну програму із відновлення інфраструктури Донбасу, зруйнованої в результаті російської агресії, профінансують за кошти Євросоюзу

Про це заявив представник головування Мальти у Раді ЄС Ян Борг під час дебатів у Європарламенті з питання погіршення ситуації на Донбасі, повідомляє Укрінформ.

"Ми готуємо суттєву програму ЄС для підконтрольних уряду України територій уздовж лінії зіткнення, метою якої є підтримка економічного розвитку, соціальної інтеграції та створення робочих місць", - повідомив представник Євросоюзу.

Ян Борг уточнив, що ця програма грунтуватиметься на фінансовому плані на 2018-2020 роки, який передбачатиме масштабну реконструкцію територій на сході України, коли це дозволятимуть умови.

Представник ЄС також наголосив, що санкції проти Росії мають залишатися, доки не будуть у повному обсязі виконані Мінські домовленості. Він також закликав Росію вплинути на бойовиків, щоб вони припинили бойові дії на Донбасі.

Ян Борг запевнив, що питання України залишається одним із головних пріоритетів у порядку денному політики Євросоюзу.

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у листопаді 2016 року повідомив, що для відновлення інфраструктури потрібно не менше 20 мільярдів доларів.