Помічники Трампа попросили РФ викласти в мережу листи Клінтон

10:57, 15.02.2017
Помічники Трампа попросили РФ викласти в мережу листи Клінтон

Трамп під час офіційних переговорів з Путіним 28 січня (Jonathan Ernst/Reuters)

Помічники Трампа в ході президентської кампанії в США співпрацювали з розвідкою Росії та попросили спецслужби РФ зламати пошту Хіларі Клінтон та викласти в мережу її листування.

Про це інформує видання The New York Times з посиланням на результати розслідування діяльності команди Трампа під час виборчих перегонів у 2016 році.

У результатах розслідування зазначається, що з команда Трампа контактувала не лише з розвідкою Росії, а і з членами уряду РФ.

Про це стало відомо під час розслідування втручання спецслужб РФ у виборчий процес у Сполучених Штатах Америки.

Одним із фігурантів телефонних розмов був  член передвиборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт.

Манафорт цю інформацію назвав "абсурдом" і заявив, що ніколи не говорив з представниками російської розвідки і ніколи не мав нічого спільного з російським урядом або адміністрацією Путіна.

Інших імен, а також будь-якої інформації про дзвінки джерела не повідомили.

Контакти Майкла Флінна з російським послом, що спровокували відставку радника з найбезпеки США, на думку американських спецслужб, є непов'язаним епізодом та відносяться до неправомірних контактів осіб, що не мають повноважень на спілкування з дипломатами по питаннях державної політики.

До розслідувань порушень під час виборів США залучили ФБР та інформаторів колишнього британського розвідника Крістофера Стіла.

Спецслужби США продовжують розслідування щодо зв'язків Пола Манафорта, який організував таємну операцію з лобіювання в Вашингтоні Партії регіонів під час правління Віктора Януковича.

У статті The New York Times зазначається, що сенатор Марк Уорен, який очолює комітет із розвідки у парламенті, наполягає на тому, щоб Майкла Флінна викликали для допиту на сенатські слухання. Отже, проблеми радника з нацбезпеки Флінна не завершилися з його відставкою.