Росія почала арештовувати своїх кримських ставленників

14:28, 15.02.2017
Росія почала арештовувати своїх кримських ставленників

Окупаційна влада навіть не змінила фон для своїх засідань

Слідчий комітет Росії затримав за підозрою в отриманні хабара колишнього заступника "голови ради міністрів" окупаційної влади Криму.

Російські слідчі повідомляють, що проти затриманого порушено кримінальну справу за статтею "Отримання хабара через посередника в особливо великому розмірі".

Вони встановили, що з серпня по грудень 2016 року чиновник, що представляв злочинну окупаційну владу на півострові, отримав через посередника частину хабара в розмірі 27 мільйонів рублів за допомогу будівельній фірмі при відборі її єдиним постачальником для будівництва житла в Криму. Хабарник обіцяв також надалі "кришувати" компанію.

"Затримано колишнього віце-прем'єра Казуріна, (...) Затримання відбулося вчора. Ініціатива, в принципі, була озвучена мною. Я знаходився в контакті з керівниками силових структур", - сказав самопроголошений глава Криму Аксьонов місцевим журналістам.

Як повідомлялося, призначений Олег Казурин був на початку 2016 року. Він курував сферу інфраструктурних проектів.

Кримський новиннєвий портал "ForPost" повідомляє, що у Севастополі Казурін став відомий після провалу підготовки міських пляжів, укладання штучного покриття на пляжі "Кришталевий", небажанню підписувати фінансові документи, що стосувалися , скандальної "реконструкції" парапету біля пам'ятника Сенявіна, установці шлагбаума на Історичному бульварі та інших проблем.