Околицям Донецька загрожує забруднення хлором через обстріли

15:09, 15.02.2017
Околицям Донецька загрожує забруднення хлором через обстріли

На Донецькій фільтрувальній станції б'ють на сполох.

Техногенна катастрофа і витік активного хлору загрожує населеним пунктам поблизу Донецька, зокрема, Авдіїівці і окупованій Ясинуватій.

 

Справа у тому, що Донецька фільтрувальна станція знову знаходиться в зоні обстрілу бойовиків, а боєприпаси вибухають біля насосної станції і складу хлору.

 

Про це повідомили в комунальному підприємстві «Вода Донбасу», одним з об'єктів якої є Донецька фільтрувальна станція у середу.

 

«З вечора 14 лютого до ранку 15 лютого Донецька фільтрувальна станція (ДФС) знаходилася в зоні обстрілу. Боєприпаси вибухали у безпосередній близькості від підстанції 110 кВ, від якої здійснюється електропостачання ДФС, насосної станції і складу хлору», - повідомили в компанії.

 

Зазначається, що у разі влучення осколків снарядів у контейнери з хлором постраждають не лише фахівці й обслуговуючий персонал станції, але й велика кількість людей на прилеглій до фільтрувальної станції території. Йдеться, у першу чергу, про місто Авдіївку, яку обороняють захисники України і окуповане місто Ясинувата.

 

Водночас, речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив, що найгарячішими точками на фронті, де противник застосовує заборонене озброєння та не припиняє обстрілів, залишаються саме Авдіївка на донецькому напрямку та Широкине – на маріупольському.  

 

«Тривають активні бойові дії в Авдіївці. Вчора противник обстрілював позиції українських армійців не менше 12 годин. Традиційно напруження зростає в другій половині дня. А в Широкиному обстріли не припиняються ні в день, ні в ночі. Тут ворог застосовував вогонь БМП, всього зафіксовано 31 обстріл, один із яких - з важкого озброєння», - сказав полковник Мотузяник.

 

За минулу добу поранено одного захисника України.

 

Нагадаємо, на Донеччині окупанти розміщують важке озброєння на території дитсадків, пологових будинків та у мирних кварталах окупованих міст.