Трамп пов’язав анексію Криму із м’якістю Обами щодо Путіна

16:01, 15.02.2017
Трамп пов’язав анексію Криму із м’якістю Обами щодо Путіна

Трамп натякнув що на відміну від Обами не буде м'яким із Путіним.

Президент США Дональд Трамп дорікає своєму попереднику на посаді Бараку Обамі, що саме під час його президентства Росія загарбала український Крим.

 

Про це Трамп написав у своєму Twitter  у середу.

 

"Крим був захоплений Росією під час правління адміністрації Обами. Чи був Обама занадто м'який по відношенню до Росії?" – ставить риторичне питання президент США.

 

Дональд Трамп також заявив, що "фейкові" ЗМІ божеволіють від "теорій конспірації та сліпої ненависті". Саме тому він пов’язує звинувачення у зв'язках його команди з російськими спецслужбами й урядом зі спробою приховати помилки команди його конкурентки на виборах Хілларі Клінтон.

 

Трамп зазначив, що джерела в розвідці нелегально дали ЗМІ інформацію про нібито контакти його оточення та представників Росії.

 

Нагадаємо, що Росія анексувала Крим після незаконного "референдуму" 16 березня 2014 року. Україна і більшість країн світу не визнають так зване «приєднання» півострова до Росії. Між материковою Україною і Кримом наразі діє контрольно-пропускний режим.

 

Напередодні речник Білого дому Шон Спайсер заявив, що президент США Дональд Трамп очікує, що Росія сприятиме деескалації конфлікту в Україні й "поверне Крим".

 

Також Спайсер зазначив, що санкційна політика Вашингтона у відношенні Москви залишиться незмінною.

 

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова на це заявила: "Ми свої території не повертаємо. Крим – це територія Російської Федерації".