Новий український безпілотник літає непомітно для радарів

21:20, 15.02.2017
Новий український безпілотник літає непомітно для радарів

Безпілотник "Sparrow-LE може бути непомітним як візуально, так і для радарів.

Державна корпорація «Укроборонпром» представила новий тактичний безпілотний авіаційний комплекс Sparrow-LE виробництва Спайтек на міжнародній авіакосмічній виставці AeroIndia-2017 у місті Бангалор.

 

Про це повідомляється на сайті «Укроборонпрому» в середу.

 

За словами представників корпорації, "Sparrow-LE призначений для ведення повітряної розвідки по захищеному цифровому каналу передачі даних на відстані до 25 км від центру керування.

 

Цей дрон може перебувати в повітрі до 3,5 годин. Розмах крил нового безпілотника - більше трьох метрів, що значно підвищує його льотні характеристики порівняно з іншими комплексами такого класу і дозволяє залишатися непомітним як візуально, так і для радарів.

 

Також розробники зазначають, що даний БПЛА стійкий до механічних і температурних впливів, а також захищений від впливу вологи.

 

"Управління виконується як в ручному, так і автоматичному режимах, включаючи автоматичний зліт і посадку. Комплекс здатний визначити координати об'єктів і вести спостереження за об'єктами в складних метеоумовах і в гірській місцевості", - йдеться в повідомленні.

 

Міжнародна авіакосмічна виставка AeroIndia проводиться в Індії вже в одинадцяте і за цей час стала центром з розвитку співпраці оборонних підприємств авіаційної галузі в усій Азії. Учасниками виставки є провідні світові компанії військової та цивільної авіапромисловості.