Житлові квартали Авдіївки бойовики обстріляли із важкого озброєння (відео)

11:13, 17.02.2017
Житлові квартали Авдіївки бойовики обстріляли із важкого озброєння (відео)

Наслідки обстрілів. Вул. Гагаріна, Авдіївка (В'ячеслав Аброськін)

Житловий сектор Авдіївки 16 лютого терористи обстріляли із важкого озброєння, зруйновані будинки, один чоловік загинув, не менше двох людей поранено.

"Зафіксовані попадання в багатоповерхові будинки по вул. Гагаріна і 9-й квартал. Йдуть розбори завалів. Вже є загиблий - чоловік, 1973 року народження, помер в результаті осколкових поранень", - повідомив очільник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін  у Фейсбуці.

Голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський повідомляє, що проросійські бойовики у четвер ввечері стріляли по позиціях Збройних сил України кожні 20-30 хвилин.

"Зараз в Авдіївці кожні 20-30 хвилин чути віддалені вибухи. Луплять по околицях і позиціях наших військових", - описав ситуацію Жебрівський.

За словами Жебрівського, під масований обстріл потрапила вулиця Гагаріна в Авдіївці.

Один снаряд потрапив у будинок на вул. Гагаріна,1, й пробив перекриття 5 і 4 поверхів - і усе це обвалилось на третій поверх.

"Але дивом, плити склались, як картковий будиночок. І під цією порожниною Господь врятував трьох осіб - 2 мужчин і одну жінку. Рятувальники їх вже звільнили з-під завалів", - зазначив керівник військово-цивільної адміністрації.

Жебрівський розповів, що наразі існує небезпека зміщення фасадних плит у будинку. Загалом у першому будинку на вулиці Гагаріна пошкоджено 5 квартир.

"В іншому будинку, на цій же вулиці Гагаріна, снаряд потрапив у квартиру на 4 поверсі. Вибухом було розірвано систему опалення. Гаряча вода під тиском вирвалась на квартиру. В результаті значні опіки отримав 76-річний мешканець квартири віку. Швидка уже повезла його до опікового центру Дніпропетровська", - написав Жебрівський.

Ще один снаряд, за його інформацією, залетів через вікно у магазин на першому поверсі у будинку по вул Гагаріна, 12. Снаряд перелетів через залу і влучив у стіну. У той час в торговому залі було 4 дівчини, але ніхто із них не постраждав.

Прокуратура кваліфікувала обстріли як теракт.

Військове телебачення України опублікувало відео наслідків вечірнього обстрілу терористами "ДНР" житлових районів Авдіївки.