МЗС України розкритикувало доповідь спостерігачів ОБСЄ щодо ситуації на Донбасі

12:46, 17.02.2017
МЗС України розкритикувало доповідь спостерігачів ОБСЄ щодо ситуації на Донбасі

Українські дипломати розкритикували звіт СММ ОБСЄ (@OSCE_SMM)

У Міністерстві закордонних справ України розкритикували доповідь Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ "Складне становище цивільного населення, яке постраждало від конфлікту на сході України" за період травень-вересень 2016 року. У міністерстві вважають, що доповідь залишила поза увагою важливі проблеми Донбасу.

"Поза увагою СММ залишилися такі критичні питання гуманітарного "порядку денного", як вбивства, зникнення та незаконне ув’язнення місцевих мешканців на окупованій частині Донбасу, повна безкарність російських військових та бойовиків за злочини, вчинені проти цивільного населення, факти примусового позбавлення майна та фактична заборона на діяльність міжнародних гуманітарних організацій в ОРДЛО", - кажуть дипломати.

У той же час МЗС задоволено тим, що доповідь спостерігачів ОБСЄ вчергове підтвердила грубі порушення Росією та підтримуваними нею терористами Мінських домовленостей та прав людини на окупованому Донбасі.

"Наявність на окупованій частині Донбасу значної кількості фактично закритих для спостерігачів ОБСЄ районів не дозволила СММ надати документу дійсно комплексного та всеохоплюючого характеру", - вважають у Міністерстві закордонних справ.

Про те, що ОБСЄ не може проводити спостереження, а пересування її представників обмежуються терористами, повідомили представники місії у Твіттері.

Вони вказали, що лише за минулий тиждень представники СММ ОБСЄ 27 разів зіткнулися з обмеженням пересування, із них на окупованій території - 24 рази.