У Бахмуті депутат Семен Семенченко втік від поліції з карабіном (відео)

19:09, 17.02.2017
У Бахмуті депутат Семен Семенченко втік від поліції з карабіном (відео)

Народний депутат Семен Семенченко не дав поліції дослідити виявлений в одного з ветеранів АТО мисливський карабін «СКС» під час огляду автобусу на блокпосту в місті Бахмут Донецької області.

 

Про це інформує відділ комунікації поліції Донецької області у п’ятницю.

 

«Близько 13:00 на блокпосту у Бахмуті поліцейські зупинили автобус "ПАЗ", в якому знаходились близько 20 осіб у камуфльованому одязі, а деякі в масках на обличчі. Транспортний засіб рухався в супроводженні одного з народних депутатів України.

Під час перевірки осіб та огляду салону автобусу було виявлено мисливський карабін "СКС", який мав візуальні ознаки зміни конструкції», - йдеться у повідомленні.

 

Щоб перевірити карабін на місце викликали слідчо-оперативну групу поліції та  представника дозвільної системи.

 

«Але народний депутат забрав зброю до себе в автомобіль та поїхав з місця, не надавши можливості провести працівникам поліції необхідні слідчі дії», - обурюються в поліції.

 

І наголошують: ввезення в зону АТО або вивезення з неї зброї, навіть при наявності дозволу на володіння, перебуває під пильним контролем поліції. У разі порушень правил зберігання та користування зброю буде вилучено, а порушник притягнутий до відповідальності.

 

Пізніше депутат Семен Семенченко підтвердив на своїй сторінці у Facebook, що йдеться саме про нього.

 

Згідно з його версією, поліція намагалася незаконно затримати "ветерана війни за незалежність" з офіційно зареєстрованою зброєю.

 

Депутат Семенченко також виклав відео із «хлопцями з батальйону «Кривбас», які повертаються після участі в блокаді ОРДЛО до Кривого Рогу, але їм «душу виймають на блокпостах». Але на цьому відео з блокпосту в Костянтинівці немає згаданого на блокпосту в Бахмуті карабіну. 

Щодо інциденту в Бахмуті депутат зазначив у коментарі «Українській правді» наступне: «Вдень надійшло повідомлення, що планується штурм Бахмутівського редуту в Запоріжжі. Місцеві жителі і бойові побратими ветеранів з інших редутів поїхали до них на допомогу. Я теж прибув сам на місце і знімав події на відео».

 

Семенченко пояснив, що поліція затримала автобус з ветеранами, який йшов з Лисичанська в Бахмут на підмогу учасникам блокади на Донбасі, яких сам Семенченко називає "ветерани війни за незалежність".

 

За словами нардепа, поліція останні 20 днів щодня перевіряла зазначених осіб на всіх блокпостах.

 

"Їх дані були переписані, вони внесені в базу, неодноразово перевірені, їх обличчя показувалися по телебаченню", – обурюється Семен Семенченко.

 

Він підтвердив, що у ветеранів в автобусі дійсно був один карабін «СКС», зареєстрований на конкретну людину. Але депутат відмовився назвати прізвище цієї людини й лише додав, що це "громадянин України, особа, що проходить службу в батальйоні "Донбас", нагороджена медалями".

 

За словами Семенченка поліція перевірила документи на зброю, але потім "намагалася під виглядом розслідування кудись відвезти".

 

"Після чого людина з карабіном сіла до мене в машину, з документами, і ми поїхали", - сказав Семенченко.

 

Зазначимо, що 17 лютого за сигналом тривоги одночасно було піднято усі сили поліції Донецької області. Метою навчань було вказано відпрацювання оперативного реагування на будь-яку загрозу.

 

Водночас люди, які продовжують блокувати залізничні колії на Донбасі, заявили, що готується штурм їхніх позицій і кинули заклик про підмогу.

 

У Нацполіції спростували інформацію, розповсюджену блокувальниками у ЗМІ, про підготовку штурму. І нагадують, що за фактами блокування залізничної колії та захоплення залізничного транспорту відкрито 4 кримінальних провадження.