В окупованому Алчевську зупинено заводи «Індустріального союзу Донбасу»

20:21, 17.02.2017

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" заявляє про припинення виробництва металопродукції, коксу та електроенергії на своїх підприємствах в окупованому Алчевську.

 

Про це йдеться у прес-релізі корпорації "ІСД", оприлюдненому в п’ятницю.

 

У корпорації повідомляють, що у лютому через загострення ситуації промислові підприємства "ІСД" в Алчевську зупинилися.

 

"Ми офіційно підтверджуємо, що, починаючи від 16 лютого в Алчевську повністю припинено виробництво чавуну, сталі, прокату, металургійного коксу. Також повністю припинена генерація електричної енергії. Унікальний промисловий комплекс, який не має аналогів в Європі, просто завмер", - йдеться у повідомленні.

 

Як наголошується, Дніпровський металургійний комбінат, який знаходиться в місті Кам'янське Дніпропетровської області, також знаходиться на межі зупинки виробництва, оскільки він безпосередньо залежить від поставок коксу з Алчевська.

 

Раніше холдинг "Метінвест" і корпорація "Індустріальний союз Донбасу" заявили, що можлива "націоналізація" їхніх підприємств, про яку неодноразово заявляли ватажки бойовиків так званих ЛНР і ДНР, призведе до гуманітарної катастрофи.

 

Як відомо, від 25 січня триває так звана блокада ОРДЛО, організована окремими депутатами і добровольцями.

 

За даними уряду, 10 лютого було припинено всі поставки антрациту з тимчасово неконтрольованих територій для роботи ТЕС України.

 

12 лютого прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що блокування поставок вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу може спричинити зупинки і відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни.

 

15 лютого Кабмін фактично ввів надзвичайний стан в енергетиці через блокування поставок антрацитового вугілля з території ОРДЛО.