На київський Хрещатик пропускають через металошукачі

11:54, 18.02.2017
На київський Хрещатик пропускають через металошукачі

Рух транспорту в центрі Києва заборонено на найближчі 5 днів. (Фото з ФБ-сторінки Сергія Лещенка)

Поліція Києва запровадила посилені заходи безпеки учасників заходів із вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні у центрі столиці в суботу.  На Хрещатик можна потрапити лише пройшовши через рамки металошукачів.

 

Зокрема, на усіх вулицях, прилеглих до Майдану Незалежності, чергують поліцейські з собаками.

 

Виходи з метро на станціях "Хрещатик" та "Майдан Незалежності" вільні, але у підземних переходах на цих станціях чергують поліцейські патрулі, на входах на вулицю Хрещатик з боку Українського дому та ЦУМу встановлено рамки з металошукачами і чергують поліцейські з собаками.

 

На прилеглих до Хрещатика вулицях чергують автомобілі "Швидкої допомоги" і стоять автобуси з поліцейськими.

 

На Майдані Незалежності змонтовано фотовиставку з портретами військових - учасників АТО. Перед Стелою Незалежності з бетонних блоків викладено тризуб, на який активісти ставлять свічки, герб обкладений червоними гвоздиками, на Майдані лунає інструментальна музика. 

 

Водночас, на початку 12:00 від Українського дому вирушила пам'ятна хода з нагоди вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, в якій беруть участь кілька сотень осіб.

 

Учасники ходи планували пройти по вулиці Грушевського вгору через урядовий квартал та спуститися вулицею Інститутська, де покладуть квіти до Хреста на алеї слави Героїв Небесної сотні.

 

Громадський порядок поблизу Українського дому забезпечують посилені патрулі правоохоронців. Обстановка спокійна.

 

Ходу очолили представники родин Небесної Сотні та прапороносна група з військовослужбовців ЗСУ, а також представників Самооборони Майдану.

 

Водночас, депутат Сергій Лещенко інакше сприйняв запроваджені поліцією посиленні заходи безпеки. Мовляв, «боючись власного народу, корупціонери при владі перекрили рух в усьому центрі Києва».

 

«Такий режим гетто запровадили на найближчі п’ять днів. Зарано почали боятися – паростки гніву лише дозрівають», - напиав у Facebook Сергій Лещенко.

 

Нагадаємо, 18-21 лютого у столиці відбудеться низка пам’ятних заходів до Дня Героїв Небесної сотні. Протягом п’яти днів у центрі Києва тимчасово заборонено рух транспортних засобів.