У Черкасах підозрюваний взяв у заручники поліцейського (фото)

12:56, 18.02.2017
У Черкасах підозрюваний взяв у заручники поліцейського (фото)

Силова операція зі звільнення копа тривала 20 хвилин.

Господар приватного будинку несподівано захопив у заручники поліцейського під час проведення санкціонованого обшуку в Черкасах. При цьому, погрожував застосувати вогнепальну зброю. Тож спецпідрозділу поліції довелося звільняти колегу силою.

 

Про це повідомляє прес-служба черкаської обласної поліції.

 

«Коли  поліцейські намагалися ознайомити власника з ухвалою, чоловік дістав предмет, схожий на вогнепальну зброю та, під загрозою її застосування, захопив одного з працівників поліції в заручники», – розповідає «УМ» речник черкаської обласної поліції Дмитро Грищенко.

 

За його словами, на місце події прибули батальйон поліції особливого призначення, слідчо-оперативна группа та керівництво поліції області. Терміново було розроблено спецоперацію по звільненню заручника та розпочато перемовини зі зловмисником.

 

Коли стало зрозуміло, що він не йде на контакт, була проведена силова операція, яка тривала 20 хвилин. Вїї  результаті – зловмисника затримано, а заручника звільнено та передано лікарям.

 

 

Правоохоронці не уточнили у чому саме підозрювали господаря до інциденту та в рамках якого провадження в його будинку проводили обшук.  

 

«У будинку затриманого виявили декілька предметів, схожих на автоматичну вогнепальну зброю, частини до вогнепальної зброї, арбалет, гранату РГД-5, споряджену запалом, суху речовину зеленого кольору, схожу на марихуану, пристрої для куріння марихуани, відео та фото, схоже на порнографічне та предмети інтимного характеру», – говорить Дмитро Грищенко.

 

 

Поліція всі речові докази вилучила та направила на експертизу. Зловмисника затримано, відділом поліції відкрито кримінальне провадження за статтею 349 (захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника) Кримінального кодексу України.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.